/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, SZAKMAI Ügető / 0 comments

Szakmai továbbképzés az ügető szakágban december 15. csütörtök

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete újabb térítésmentes szakmai továbbképzést tart a Kincsem Parkban (elméleti órák a földszinti Turf Szalonban)  az ügetősportban dolgozó szakemberek számára. Téma az erőszakmentes lókiképzés, az előadó Pataky Kata Monty Robert instruktor.

A meglévő tudás folyamatos fejlesztése és az elmúlt években történt szabályváltozások ismerete elengedetlenül fontos a sikeres és eredményes versenyzéshez. A folyamatos képzés, oktatás a sportág fejlődésének egyik alappillére.

Az előadások – szakmai hasznossága mellett, – azért is ajánlottak a sportban dolgozók számára, mert a részvétellel pontok gyűjthetők, melyek az online szakmai vizsga eredményébe beszámításra kerülnek 2023. évtől, továbbá a továbbképzések anyagából készül a szakmai vizsga kérdéseinek egy része is.

A versenyzés folyamatossága érdekében, az. L.F.B. a 2022. évi működési engedélyeket 2023. április 30-ig meghosszabbította és vizsgát írt elő 2023. áprilisában. A teszt kitöltésének lehetősége április hónapban több alkalommal is meghirdetésre kerül és az érintetteknek a teszt kitöltését többször meg lehet ismételni a sikeres vizsga eléréséig.

Az idei évre további két előadás van előkészítés alatt. Dr. Kutasi Orsolya a Budapesti Állatorvosi Egyetem docense, valamint a Bécsi Állatorvosi Egyetem senior klinikusának előadása a takarmányozásról, különösen fókuszálva a takarmányszennyeződésekre. Továbbá Dr. Tuska Pál egyetemi oktató a doppinghelyzet aktuális problémait tárgyaló előadása, ami már tartalmazza az Egyesült Királyságban tartott szakmai továbbképzés legfontosabb eredményeit.

A helyszíni feltételek biztosítása érdekében a részvételhez előzetes regisztráció szükséges a regisztracio@ugeto.com e-mail címen.

 

A kiemelt képet Péter Réka Photography készítette.

SHARE THIS