/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Generálhendikep

A galopp szezonzáró után szűk két héttel megjelent a 2022-ben, a Kincsem Parkban futott telivérek hivatalos osztályozása, a mindig várt Generálhendikep-skála!
Az idősebb lovak listáját Eggi’s Choice vezeti, a négyéves klasszis megnyerte többek között a Kincsem Díjat, az ott futott 80-as formáját pedig meg tudta ismételni, ez bőven elég ahhoz, hogy uralja a mezőnyt. Pár kilóval mögötte a Millenniumi Díj győztese, Sambo következik, míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára a hűséges és nagyon eredményes szezont futó Marlon ért fel élete topformájával.
A háromévesek között a Liga-nyerő Mágnás Miska áll az élen 76,5-es számmal, megelőzve az Olaszországban tavaly már magas formát igazoló Different Illusion-t és a több nagydíjban is kitűnően szereplő Maxim-ot. Surprise of Easter és Airburst sem panaszkodhat, az év végén mindketten fölényes győzelemmel zártak, ami előkelő helyre repítette őket a skálán. Régi Csibész, Agreement, Black Pepper és a Derby-t nyerő President került még 70 fölé a listán.
A csikók rangsorát a Kritérium főszereplője, Amore Boy, valamint az ott peches, de a korábban veretlen, többek között a Szent László Díjat is bezsebelő Carlos Ray vezeti holtversenyben 68-ra értékelve. Senior Markaz látványos stílusban lépte le ellenfeleit az Ürményi Díjban, ezzel pedig megelőzte a szintén ígéretes Lord Winter-t és a legjobb magyar kétévest, Csinibabát a sorban. Összesen 57 kétéves kapott GHP számot, rajtuk kívül jónéhányan egy-két futással a lábukban zárták első versenyévüket.

GHP_2022

SHARE THIS