Hóra II. Sándor Emlékverseny – kezdés 11 órakor

A szombati kombinált versenynapon az ügető futamokat agár versenyek is színesítik majd. A belépés továbbra is díjtalan!

A versenynapot a még talpon lévő kétéves ifjoncok versenye nyitja, 11 órai kezdettel. A futam legesélyesebb lova a legutóbb, remek időben nyerni tudó, Emeli Sandé A.T. lehet, Ozsvár Zoltánnal. A mezőny összes többi ügetője mondhatni még elég „zöld”, így bárki megszaladhat és odaérhet a dobogóra. Talán legtöbb esélye Morena LV-nek és Kolozsi Lászlónak lehet, akik első versenyükben óriásit tudtak javulni. Éden Evo már a start előtt hibázott, azonban így is jó időt ügetett, akit most Lakatos Csaba fog hajtani , számolni kell vele. Csakúgy mint Easy Bettel, akinek hibája előtt remek futásai voltak idomárjával, Horváth Zoltánnal.

Fél órával később már az egyik tiszteletdíjas futamot, a Hóra Sándor Emlékversenyt fogják futni. Kis mezőny jött össze, azonban igen jó képességű ügetők állnak starthoz, akik közül is a remek évet produkáló, Creatine szerezhet egy újabb győzelmet. Casino Royale sem tudott igazán beleszólni a dobogós helyek sorsába a Ménesek Díjában, ez a táv jobban kedvezhet neki. A hűséges, örökös esélyes, Anybody most is dobogón végezhet.

A nap harmadik futama a hosszútávú, fordulóstartos, Noix Hendikep lesz, amelyet 12 órakor fognak indítani. A futam korelnöke Pálinka egyenletesen teljesít, átlagszámával is remek esélyt képvisel ebben a mezőnyben. Blazing Speed megkomolyodni látszott, azonban váratlanul hibázott két hete, ha ezt nem teszi, dobogós helyen végezhet. Credit Card is hűen adja tudását, érik már a sikere.

A Nyeretlenek Versenye 12:30-kor fog elstartolni, amelyben nehéz rámutatni a nyerőre. Don’t Stop Me Now mindkét Kincsem parki versenyében ugrott, azóta rengeteget kihagyott, származása révén és hiba nélkül, megnyerhetné ezt a futamot. Del Piero is hűen adja tudását, talán ez már az ő versenye lehet. Dollar Maker a megbízhatóság mintaképe, ha a szerencse ismét mellé áll, dobogós helyezésben reménykedhet.

13 órai kezdettel indul el a nap egyik legtöbb lovat számláló versenye, a Kincsem Park Kupa XII. Futama Hendikep. Egy rendkívül sokesélyes futamra van kilátás. A versenypálya egyik szürke ügetője, Bongiovi legutóbb szép stílusban győzött kedvenc hajtónőjével, Gyolai Nikolettel, az a formája egy duplázásra is elég lehet. Winoc SB örökös helyezett, most is esélyénél van tulajdonosával, Iván Zoltánnal. Bulibáró eredményes hajtójával, Erdei Péterrel javulhat annyit, hogy csatában legyen a győzelemért. Atom Maki, akit most Jelinek Zsolt fog hajtani. ismét jól teljesített az elmúlt időben, ő is megérett már egy győzelemre.

A nap hatodik futama 13:30-as indítású fordulóstartos, Lucky Luke Hendikep lesz , ahol a legutóbb könnyen hazaérő, Inforgettable szerezhet egy újabb elsőséget. Saya Best CD igen váltakozóan teljesít, ha jó napot fog ki, megnehezítheti a favorit dolgát, csakúgy, mint a múlthéten nyerni tudó Zséda, akinek duplázása sem elképzelhetetlen. Usain kihagyott egy keveset, jobb formáival főszerephez juthat.

A következő verseny már a napi főfutam, a tiszteletdíjas Hóra II. Sándor Emlékverseny, amelyet várhatóan 14:00-kor fognak indítani. A futamgyőzelemre legnagyobb esélye, az utoljára nyerni tudó, Zante Fontnak lehet Juhász Balázzsal. Guiness des Fanes élről fordulva placcon ragadhat, idomárjával Kolozsi Lászlóval. Alexander U.R. hasonló mezőnyökben mostanság jól szerepel megszokott hajtójával Branko Skenderovic-csal, akivel ismét bízhat egy jobb pénzdíjas helyezésben. A hűséges Zóna, versenykarrierje befejeztével képes lehet egy utolsó nagy megvillanásra hajtónőjével Vezér Emesével, amely dobogós helyezést jelenthet számára.

A nap záró futama, a 14:30-as indítású Eugénia Díj lesz, ahol ismét népes mezőnyt adtak indulónak az idomárok. Devoted két hete hasonló mezőnyt utasított maga mögé, így itt is remek esélyt képvisel. Compact Boy legutóbb nagyot hajrázva tudott nyerni, akár duplázásra is képes lehet. Cunami szorongatta a most is favorit Devoted-et, számítani kell eredményes szereplésére itt is, csakúgy, mint Cherie Bella M javulására, ami egy jobb pénzdíjas helyezéssel járna.

SHARE THIS