/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Mester Tréner Díj, a 2022-es szezon utolsó versenye

Bár lesz még egy inkább bemutató jellegű versenynapunk három futammal az Ügető Szilveszter keretében, az éves címek és díjak összesítésének szempontjából a szombati Mester Tréner Díj volt a szezon utolsó versenynapja a Nemzeti Agárstadionban.
Az időjárási viszontagságok miatt a 10-e szombatról elhalasztott napon hat futamban álltak starthoz a még aktív versenyagarak, egy végső nagy megmérettetésre.

Az első futamban 280m-en S2-es kategóriában négy Homokvihar- és két romániai tréningben lévő agár futott együtt, aminek végeredménye méltán meglepett mindenkit, hiszen Viky, aki eddigi két versenyén utolsó helyen végzett, most elképesztőt brillírozott és utolsó futásához képest 0.8 tizedet javítva nyerte a futamát. Befutási ideje: 17.27 (S1)
Befutási sorrend: Viky (3) – Aventador (6) – Irokéz (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Ciolacu Traiannak!

S1/S2-ben Dallas sajnos visszavonásra került, így öten álltak starthoz. Willy Wonka már az első métereken az élre tört és olyan fölényre tett szert a mezőny többi tagjával szemben, amitől tátva maradt a szánk, így idén másodszor, Kincsem Parkos pályafutása legjobb idejével, 16.80 (S0) ismét a dobogóra állhatott.
Befutási sorrend: Willy Wonka (2) – Lucy (5) – Tornádó (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának Mocher Tamásnak és trénerének Ganyecz Mihálynak!

S0/S1-ben Bonnie, akinek három hónapos sorozatgyőzelmét Kominak sikerült csak megtörnie a legutóbbi versenyen, ismét nyerni tudott, méghozzá a nap legjobb sprint idejével, 16.79 (S0)-el.
Befutási sorrend: Bonnie (5) – Iron Lady (1) – Sarah (2)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Petz Lászlónak!

A 480m-es táv első futamában óriási küzdelem és tülekedés folyt a hat agár között szinte egész távon együtt futott a mezőny, melyből az utolsó kanyar előtt Diablonak, a futam legfiatalabbjának sikerült kiválnia és átvennie a magabiztos vezetést a mezőny fölött, bezsebelve ezzel karrierje első győzelmét. Befutási ideje: 30.85 (A4)
Befutási sorrend: Diablo (5) – World (2) – Huron (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosának és trénerének, Labancz Zsuzsannának!

A0/A1-ben is első győzelmes agárnak gratulálhatunk, hiszen Jill már az első kanyarban átvette a vezetést, melyet egyre csak növelve a célig negyedik versenyén két 2. és egy 4. helyezés után végre ő is a fölállhatott a dobogó legfelső fokára, ráadásul a nap legjobb 480m-es befutási idejével; 29.15 (A0).
Befutási sorrend: Jill (1) – Dália (3) – Lucifera (4)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak, Tarnai Lindának és Szabó Mihálynak, valamint trénerének, Tarnai Lindának külön is!

A nap egyik legizgalmasabb és egyben záró futamában AA0/A0 kategóriában szintén öten álltak starthoz. Komoly küzdelem a célegyenesben alakult ki a táv nagy részében vezető Stacey és Skye között, akik mindössze 0.01 tized másodperc különbséggel értek célba Stacey javára, aki idén ötödször állt fel a dobogóra. Befutási ideje: 29.33 (A0)
Befutási sorrend: Stacey (2) – Skye (4) – Pablo (6)
Szívből gratulálunk tulajdonosainak Narcisa Izvorannak és Petz Lászlónak, valamint trénerének, Petz Lászlónak külön is!

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS