A legendás futam kvalifikált indulói 2.rész

Január 29-én futják Franciaország és talán a világ egyik legnagyobb ügetőversenyét, a Prix d’Amérique-et Vincennesben. A futamot a Kincsem Park online felületein is lehet majd nézni, és a fogadók kedvét növeli az 1,2 milliárd forintos Jackpot is!

A hatévesek táborát erősítve, Jean-Michel Bazire egyik idomítottjának bemutatásával folytatjuk a sort. Booster Winner és Osaka Berry sárga színű fia elképesztő stílusban nyerte a második előfutamot, a Prix de Bourbonnais-t, JMB fiával, Nicolas Bazire-ral, 1.12,9-ben 2850 méteren. Ezt követően a Prix de Bourgogne-ban is részt vett, azonban ott hibázott Tristan Ouvrie-val, de a hatodik kvalifikációs futamban egy értékes negyedik helyezéssel feledtette el év eleji hibáját. Michel Aladenise tenyésztő tulajdonában lévő ügető, pályafutása során 50 alkalommal állt starthoz, amelyből 12-szer tudott győzni és remek, 1.10,5-ös egyéni rekordot állított be. Életnyereményének mértéke, a 973 520 euró tükrözi versenyrutinját és megbízhatóságát, ami ebben a világhírű versenyben mindenképpen előnyére válhat.

Hooker Berry

 

Az előbb bemutatott ügető mögött ezüstérmes helyen végzett, Hussard du Landret (Bird Parker – Anakine Du Bellay). Benoît Robin tulajdonos-tréner hatéves ménje is rengeteg alkalommal, összesen 47-szer futott életében, azonban csak hét alkalommal sikerült a célon elsőként áthaladnia. Életnyereménye sem kimagaslik ki a mezőnyből, hiszen “csak” 612 800 eurót keresett pályafutása során. A Prix de Bourbonnais-ban szerzett második helye után még az 5.-6. előfutamban is indult, azonban mindkettőben hibával futott, így kérdéses, hogy hogyan fog szerepelni az idei PDA-ban.

Hussard du Landret

 

A második kvalifikációs futam harmadik helyezettjét nem igazán szükséges bemutatni, hiszen sok nagyversenyben elért helyezés és Elitloppet győzelem van már a neve mellett. Ő nem más, mint Richard Westerink tulajdonos-tréner kilencéves ménje, Etonnant (Timoko – Migraine). Elképesztő karriert, 2 127 175 eurót és 1.09,1-es rekordot tudhat maga mögött. Többek közt megszerezte 2021-ben a Prix de Paris trófeáját, majd  egy évvel később második helyezett lett ugyanebben a futamban. 2022-ben a Grand Criterium de Vitesse Cote d’Azur győzelemmel is ő büszkélkedhetett, amelyet Cagnes-Sur-Mer-ben aratott, valamint a tavalyi évben Solvallán az Elitloppet is sikerült megnyernie.

Etonnant

 

A harmadik kvalifikációs futamból, a Criterium Continentalból csak a nyerő tudott jegyet váltani a vasárnapi szuper futamba. A verseny első helyezettje az ötéves, Idao de Tillard (Severino – America de Tillard) volt. Thierry Duvaldestin idomítottja favorithoz méltóan, könnyen szórta el a mezőnyt 2100 méteren, 1.10,3-as idővel, amivel megfutotta új egyéni rekordját is. Az előbb említett futamban is, mint majdnem minden alkalommal Clément Duvaldestin volt a hajtója, így várhatóan a legendás futamban is ő lesz a társa. Az Ecurie Chaunion által tenyésztett mén statisztikája is figyelemre méltó, hiszen 25 startjából 18 alkalommal tudott győzni, így nem meglepő, hogy 866 930 eurót futott össze Cyril Sevestre-nek, a tulajdonosának.

Idao de Tillard

Fotó: LeTrot

SHARE THIS