Elstartol a 2023-as ügetőszezon! – kezdés 12 órakor!

Február első hétvégéjén kezdetét veszi a 2023-as ügetőszezon, amely napon hét futammal mutatkoznak be, az egész télen rendületlenül dolgozó és versenyre készülő szakemberek hűséges lovaikkal.

A belépés továbbra is díjtalan!

Szokás szerint, idén is a Megnyitó Verseny lesz az év első futama, 12 órai kezdettel. Az 1900 méteres verseny favoritja a francia import, In Love Danover lehet, akit ismét Horváth György fog hajtani. Az ötéves mén remek tavalyi évet zárt, akár folytathatja is nyerő szériáját. Azonban Compact Boy és Hegedűs Tamás párosa óriási csatában, kevéssel maradt alul In Love Danoverrel szemben, így könnyen megeshet, hogy revansot vehetnek a szilveszteri második helyükért. Balogh Bernadett másik idomítottja, Aerodynamics ugyanebben a futam lett bronzérmes Fazekas Imrével, erre az eredményre akár most is képes lehet duójuk.

Fél órával később már a Gesztus Hendikep mezőnyét fogják felvezetni az 1800 méteres startvonalhoz. Több esélyese is van a futamnak, így nem könnyű rámutatni a nyerőre. Boszi segédhajtókkal és amatőrökkel is helytállt, idomárja kezében akár nyerhet is. Csakúgy, mint Always Yankee BD, aki az év vége felé kezdett önmagára találni, itt is esélyénél van Vekas Zoltánnal. Vihar RG és Deixler Kálmán párosa most könnyebb feladatot kapott, így ebben a mezőnyben már dobogóra várhatóak, csakúgy, mint a megbízhatóság mintaképe, Sholty Csabi, akit Weber Zsolt fog hajtani.

A nap harmadik futamában, a 13 órai kezdetű Kerepes Hendikepben is hasonló beállítású lovak állnak starthoz. Valerie As az ügetőszilveszteren is hozta a formáját, így ebben a mezőnyben a futam egyik győzelemre esélyes ügető, Kolozsi Lászlóval. Másik dobogóra várható ló, a Vezér Emese által hajtott hűséges herélt, King’s Call. Az eddig erősebb lovak között futó Bombay újra hendikepbe került, beállítása is kedvező, így ha nem ugrik, akár nyerhetne is Nagy Ferenc II.-vel.

13:30-kor veszi kezdetét, az engedményes fordulóstartos verseny, a Keresztapa Díj. Komoly sanszot képvisel a remek származású Speed of Sound, aki ugyan első startjára készül, de ha rendesen körbe megy, akár a futamot is megnyerhetné segédhajtójával, Hegedűs Tamással. Caddik LIW a karácsonyi versenynapon hasonló versenyben volt második, itt is helyre érhet Dukai Tamással. Downtown Girl M szilveszterkor beállította új, egyéni rekordját, ha hasonló formát futna itt is, könnyen nyerhetné a futamot idomárjával, Nagy Ferenc II.-vel. Do it K is javulni látszott az év utolsó hónapjában, így térhátránya ellenére a frontban köthet ki megszokott hajtójával, Kolozsi Lászlóval.

14:00-kor fogják indítani az 1800 méteres autóstartos, Zsigmond Hendikeppet. Kis mezőny áll starthoz, azonban izgalmas futamnak nézünk elébe. A favorit, a szilveszteri hibája ellenére Bonus RG lehet, akinek ha szerencsésen alakul a  versenye, akár nyerhetne is idomárjával. Velence R. ugyan épp, hogy csak  pénzért futott az év utolsó napján, ráadásul topformával, hasonló teljesítménnyel küzdhetne a győzelemért, Horváth György hajtásában. Dobogós esélyekkel áll még starthoz Australian Gold is, aki a szilveszteri celeb-futamban kezdővel is remekül szerepelt, így Vezér Emesével a sulkyjában, most is eredményes szereplésében bízunk.

Fél órával később már a napi főverseny indulói állnak starthoz, a fordulóstartos Évnyitó Díjban. Zante Fontot a Lovaregyleti Díjban aratott győzelme után is sikerülhetett talpon tartani, így ebben a futamban is nyerő esélyt képvisel Horváth Györggyel. Zentére is igaz, hogy kiváló formában teljesítette a szilveszteri versenyét, így itt is esélyénél van a nyolcéves herélt, aki most Horváth Zoltán kezében fog indulni. Zóna visszavonulása úgy néz ki várat még magára egy keveset, klasszisa és átlaga révén harcban lehet a dobogós helyezések valamelyikéért, akit ismét Vezér Emese fog hajtani.

A nap utolsó futama tartogatta a legnépesebb mezőnyt a februári, első versenynapon. A 15 órai indítású Khán Hendikepben futó, 6-os starthelyről, Nagy Ferenc II. kezében induló,  Zara Mia lehet a favorit. Sokkal könnyebb feladatot kapott,  mint eddig, így nem véletlen, hogy a nap nyerője titulust is megkapta az előzetes tippelésnél. Auróra beállítása is bíztató, így ha topformát futna, a dobogóra érhetne idomárjával, Horváth Györggyel.  Unigena Sun visszatérése óta minden alkalommal pénzért futott, és jött előre, így most Fejszés Kitti hajtásával is eredményes szereplését várjuk, csakúgy, mint az év végén remekül teljesítő, Atom Makit, aki ismét Kovács József kezében áll starthoz.

2022-es Évnyitó Díj nyerője, Anybody Vezér Emesével (belső fogat).

 

Fotók: Péter Réka Photography

SHARE THIS