Jean-Michel Bazire kezei alatt

A magyar ügetősök közül egy újabb ifjú tehetség, Hegedűs Tamás próbálta ki magát külföldön, habár most, csak egy délelőtt erejéig. A tavalyi évben a második legeredményesebb segédhajtónk, Jean-Michel Bazire-nál járt, valamint a PDA napján, a világhírű John Campbellel is találkozott.


Hogyan kerültél ki Franciaországba, azon belül is Párizsba és Grosbois-ra?

Pénteken a hajnali órákban repültem ki a Prolongo istállóval együtt Párizsba megnézni a Prix d’Amériquet. Mivel még sosem jártam Franciaországban, így körbe jártunk pár helyet, többek közt Grosbois-án is megfordultunk. Mint köztudott, több remek trénerrel együtt, Jean-Michel Bazire is itt tréningezi a lovait.


Milyen érzés volt bele látni egy ilyen istálló mindennapjaiba?

Elképesztő élményekkel gazdagodtam, remekül éreztem magam! Mivel Jean-Michel Bazire és a Prolongo istálló futtatója, Rutkai József igen régóta ismerik egymást, illetve jó baráti viszonyt ápolnak, így náluk töltöttük a szombati munkanapot. Mindenki nagyon kedves és közvetlen volt, JMB is, a fia, Nicolas is és természetesen az egész személyzetük is. A pénteki látogatásunk alkalmával szóba került, hogy én is hajtó vagyok, és feltették bűvös kérdést, amire minden feltörekvő fiatal hajtó vár, “Szeretnél kimenni egy lóval?” Természetesen, igennel válaszoltam.


Melyik lovat kaptad meg, amivel kimehettél a grosboisi tréningpályára?

Falco Berrynek hívták a mént, amit hajtottam. Ő a későbbi Prix d’Amérique nyerő, Hooker Berrynek az anyai féltestvére. Egy roppant kezelhető, jó fejű, könnyű hajtású ügetőt kaptam, amely lehetőséget ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek, aki ezt lehetővé tette!

Falco Berry

 

A későbbi Prix d’Amérique nyerő, Hooker Berry Jean-Michel Bazire-ral

 

SHARE THIS