Párizsi élmények

Pekker György képviselte Magyarországot a vincennesi amatőr találkozón, aminek eredményéről korábban már beszámoltunk, azonban most az Ő szemszögéből vizsgálhatjuk meg a futamot.

 

Milyen tényezők alapján esett rád a választás az amatőrök közül, hogy te képviseld hazánkat?

Az Amatőr Szövetség döntötte el, hogy ki képviselje Magyarországot Vincennesben, a szokásos amatőr találkozón. A tavalyi év statisztikájában megnézték, ki hány alkalommal hajtott, illetve hányszor sikerült győznie, és az én eredményem kedvező volt, így én utazhattam Párizsba. Az utolsó pillanatban dőlt csak el, hogy indulhatok a szombati futamban, de mivel nem minden nap kap az ember ilyen lehetőséget, így természetesen éltem vele, és kiutaztam a lányommal Franciaországba.


Milyen érzelmek kavarogtak benned, mikor közeledett a futamod? Milyen lovat sorsoltak ki neked?

Egy igen nagy méretű, magas, testes ügetőt volt a társam, Devil or Angel. Ő egy 10 éves herélt, akinek több, mint 1,5 éve nem volt mért idő a neve mellett, így nem tudtam mire számítsak vele kapcsolatban. A nehézségeket tetézte, hogy nem is kellett lehajtanom, tehát csak a versenyre való induláskor ültem fel mögé. Szerszámzatát tekintve sem tűnt egyszerű hajtásnak, így mondhatni elég idegesen szálltam fel a sulkyra. Melegítés alatt igen idegesnek tűnt, és csekk nélkül is futott, azonban egy régi, hűséges amatőr lovamra, Under Worldre emlékeztetett a viselkedése, így szerencsére jól letudtam reagálni minden mozdulatát. Ennek eredménye egy hatodik helyezés és mért idő lett, így a korábbi tréneri elvárásokat maximálisan teljesítettem, boldogan jöttem le a vincennesi versenypályáról.

Melegítés

 

Milyen benyomást hagyott benned ez a három napos párizsi utazás?

Összességében elégedett vagyok, remek élményekkel érkeztünk haza, Budapestre. Több alkalommal is jártam már Párizsban, illetve láttam Prix d’Amérique futamokat is, azonban most sokkal inkább a hajtásomra és a összeszedettségemre fektettem a hangsúlyt, mint sem a vasárnapi szuper futamra. Nagyon tetszett még Vincennessel és a francia szisztémával kapcsolatban, hogy itt a hajtóknak egy elzárt öltözőjük van, csak az arra jogosultak léphetnek be oda, illetve a közvetlenül innen nyíló istálló részhez. Minden hajtó együtt, egy helyen van, Jean-Michel Baziretől elkezdve egészen a meghívott hajtókig mindenki.

Fotó: LeTrot és Pekker Laura

SHARE THIS