Hitves Díj – kezdés 12 órakor!

Folyatódik a hűvös, téli ügetőszezon a Kincsem Parkban. A napi főverseny, a 2000-es évek második felében sok versenyt nyerő, szívós kancáról, Hitvesről lett elnevezve. Eddigi legeredményesebb ivadéka Benji (Cigar Dan), 1.15,8-as idejével, akinek anyja jelenleg is tenyésztésben áll.

A versenynapra a belépés továbbra is díjtalan!

A nap első futama, a fordulóstartos Erika Hendikep lesz, amelyet 12 órakor fognak indítani. Legnagyobb esélye a győzelemre, Farya BD-nek és Papp Istvánnak lehet, akik a szilveszteri bronzérem után, ezt a futamot már talán behúzhatják. Tréningtársa, Andy Baby az előbb említett futamot remek stílusban nyerte, van esély rá, hogy ráduplázzon idomárjával, Kolozsi Lászlóval. Atom Maki kicsit halványabb volt a vártnál múlthéten, azonban akkor erősebb mezőnyben indult, itt könnyebb feladatot kapott tulajdonos-idomár hajtójától, Kovács Józseftől.

Fél órával később már a Zala szépe Díj 1.részének indulóit hívják,  az 1800 méteres startvonalhoz. A futam favoritja, a kissé későn érő, de annál jobbnak látszó svéd import, Petra La Roque lehet. December közepén szép stílusban tudott nyerni, az alapján itt is remek eséllyel indul Vezér Emese hajtásában. Több bizonytalan, azonban tehetséges ügetője van a mezőnynek, többek közt Derűs Fiú is ide tartozik, aki ha nem hibázik, jó szerepléssel jelentkezhet, Branko Skenderovic kezében. Dobogóra esélyes ló még a múlthéten nyerni tudó, Speed of Sound is, aki ha tudna tovább javulni, egy újabb elsőséget szerezhetne Hegedűs Tamással.

13:00-kor indítják az év első Kincsem Park Kupa Hendikepjét, ahol a korábban sokkal nehezebb feladatok elé állított, Ügyeske és a tavalyi kupasorozatot nyerő, Erdei Péter elsősége a legvalószínűbb. A favorit ellenfele, Ultimate Force lehet, aki Takács Eszter Cseperkével jó mezőnyt vert október elején, számolni kell az ő párosukkal is. A hűséges Urban Legend mindig jól szerepel, így most is dobogóra érhet tulajdonosával, Pekker Györggyel. Csakúgy, mint a kicsit sem könnyű hajtású Antónia Schwim, akinek ha nem okoz gondot a belső startszám, küzdhet a jobb pénzdíjas helyezésekért, Dukai Tamással.

A nap negyedik futama, a 13:30-as indítású a Kiskarcsi Díj lesz, ahol több hasonló képességű ügető áll starthoz, így nehéz rámutatni egy kimagasló esélyű párosra. Csikós az egyik remek sansszal rendelkező ló, azonban gyakran hibázik, most Branko Skenderovic fogja hajtani. Az előbb említett indulónál sokkal biztosabb versenyző, Ducks, aki tavaly télen több alkalommal is toppot futott, így most is számolni kell vele és Fazekas Imrével. Dumbo K október közepén új egyéni rekorddal zárta az évet, ha kihagyása után elsőre tudna ismételni Papp Istvánnal, dobogón végezhetne.

Fél órával később a Zala szépe Díj 2.részének mezőnye áll starthoz. A két rész közül talán ebben indulnak a kisebb képességű, illetve több hibával futó ügetők, így nem könnyű rámutatni a favoritra. Származása és képessége révén, Downtown Girl M és Nagy Ferenc II. a legjobb esélyű duó, azonban a négyéves kanca is gyakran hibázik, de szilveszteri futását alapján nem lehet hanyagolni. Do it K szintén galoppozott a múlthéten, azonban ha kedvezően alakul számára a verseny, dobogós helyezésben bízhat Kolozsi Lászlóval. Csakúgy, mint tréningtársa, az új kézben induló, Dezmin Lady, aki pihenő utáni első startjára készül, Bartucz Zoltánnal. Idole de Crennes sem a megbízhatóság mintaképe, azonban ha rendesen körbe menne, megviccelhetné a társaságot, Horváth Zoltánnal kezében.

14:30-kor hívják starthoz a napi főfutam, a Hitves Díj mezőnyét. Timoko lánya, My Dyla LV az Őszi Kanca Díjban aratott elsősége után folyamatosan fejlődött, illetve jól teljesített, ennek köszönhetően a verseny egyik favoritja állandó hajtójával, Kolozsi Lászlóval.  Be Happy a bécsi szereplései után, itthon nem volt az igazi, talán mostmár megtalálja régi önmagát, és dobogóra ér Márton Lajossal. Big Ben Pax a megbízhatóság mintaképe, aki ha kipihente a szilveszteri ezüstérmet, visszavághat Kolozsi Sándorral, a most is favorit, My Dyla LV-nek.

A 2022-es Hitves Díj nyerője Benji, Hajnal Tiborral

 

A versenynap záró futama, a fordulóstartos, 15 órai indítású Őrangyal Hendikep lesz. A verseny favoritja, a szaklap által, a nap nyerőjének is titulált Vitália lehet, Branko Skenderovic-csal. A 2022-es szezonban sokkal erősebbek közt szerepelt a kilencéves kanca, így itt már papír esélyt képvisel. Anikót ismét idomárja hajtja, számolni kell az ő dobogós szereplésével is, hasonlóképpen, mint Csípkedd Magad!, aki ha nem rontana, tarthatná ezt a mezőnyt és megszerezhetné idei első győzelmét, Horváth Zoltánnal.

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS