A szezon első kiemelt versenye – kezdés 12 órakor!

Február közepén elkezdődik a kiemelt versenyek sora is, hiszen szombaton 14:30-kor futják a Sennyey Géza Emlékversenyt.

A versenynapra a belépés továbbra is díjtalan!

12 órakor indítják a nap első futamát, a Nyeretlen Háromévesek Versenyét. A tavalyi ifjoncok, ebben a versenyben kizárólag évjárattársaikkal harcolnak a helyezésekért, így izgalmas futamra van kilátás. A favorit, a két hete kisebb hibát vétő, de így is remek időt ügető, Morena LV lehet idomárjával, Kolozsi Lászlóval. Evita Peron második alkalommal biztosan kvalifikált Branko Skenderovic-csal, vélhetően tudott fejlődni a téli szünet alatt, így számolni kell az ő jó szereplésükkel is. Szintén dobogós esélyekben bízhat még Édes K is Papp Istvánnal, aki egy negyedik helyezéssel jelentkezett december közepén.

Fél órával később, a Spring Home Hendikepben, az utoljára a Ménesek Díjában futó, Che Comandante képviseli a legjobb esélyt, Vekas Zoltánnal. Az új tréningből futó, Zizitop sem zárta rossz formákkal a tavalyi évet, azok alapján jó sanszot képvisel, most Goran Zolnaji fogja hajtani. Zero di Jesolo eredményes 2022-es szezont zárt, így számítani lehet mostani jó futására, hiszen Kolozsi László fogja hajtani. Hasonló a véleményünk Always Yankee BD-ről is, aki most Branislav Mukity-tyal fog versenyezi.

A nap harmadik futamában, a 13:00-kor induló Salus Hendikepben indul Ügyeske, aki nem tudta múlthéten behúzni a várt sikert, de ebben a futamban már sikerülhet neki vendéghajtójával, Csordás Emillel. Remek eséllyel áll starthoz, a mostanában ritkán futó Wonderchild, azonban idomárja kezében mindenképpen számolni kell az ő jó szereplésével is, csakúgy, mint az előző héten, a nap nyerőjének titulált, Vitáliaval. Meglepő módon galoppozott az utolsó kanyarban, azonban régi tudása alapján, nyerő eséllyel indul ebben a versenyben, Branko Skenderovic-csal. A verseny korelnökének, a 12 éves kancának, Sziklaszirtnek tavaly nem sikerült elsőként áthaladnia a célvonalon, azonban mindig küzdelemben volt, hasonló eredményre lehet képes itt is, Komáromi Krisztinával.

13:30-kor áll starthoz a Speedy Foster Díj mezőnye. Többen is hasonló esélyekkel indulnak, idomárjával Dumbo K favorit esélyt képvisel. Downtown Girl M egy szép második helyezéssel javította galoppját, így győzelme sem lenne elképzelhetetlen, Nagy Ferenc II.-vel. Hajnal Tibor idomítottja, Del Piero az év végén megjavította a legjobbját, azzal az idejével a győzelme sem lenne meglepetés.

14 órakor indítják az idei szezon első Segédhajtó Kupa versenyét, amelyben a könnyebb feladatot kapott, Zséda szerezheti meg idei első győzelmét Fejszés Kittivel. Az új istállóba és tréningbe kerülő Aslaug Princess-nek is esedékes a már sikere, talán itt már hazaérhet Keserű Krisztián hajtásában. A nem igazán nyugodt természetű Chacha is új kézben versenyzik, korábbi formái alapján nyerő esélye lenne Dukai Tamással. Rocky HR kicsit halványabb mostanság, de bármikor képes lehet egy megvillanásra Farkas Györggyel.

Fél órával később startol el az év első kiemelt futama, a Sennyey Géza Emlékverseny. Igen kis mezőny jött össze, azonban izgalmas versenynek nézünk elébe. A futam favoritja a két évvel ezelőtti nyerő, Unno del Duomo lehet, aki ősz végére kicsit elfáradt ugyan, de klasszisa egy újabb elsőséghez juttathatja, Goran Zolnaji hajtásában. Télen sorra halmozta az elsőségeket Zante Font, az autóstart vélhetően kedvezőbb lesz számára, így mindenképp számításba kell venni az olasz kanca és Horváth György párosát. A hűséges Zóna két hete jelezte, hogy van még feladata a Kincsem Parkban, így a favoritok legnagyobb ellenfele lehet Csordás Emil kezében.

15:00-kor hívják starthoz a Wind Scot Díj mezőnyét. A szerb színekből induló, Byron delle Badie átlagát tekintve első esélyt képvisel a futamban Branislav Mukity-tyal. In Love Danover formájára sem lehet panasz, úgy kezdte az évet, ahogy befejezte, így triplázása sem elképzelhetetlen Horváth Györggyel. Compact Boy is rendszeres résztvevője a hasonló futamoknak, szilveszteri idejével és Fazekas Imrével, egy dobogós helyezésben reménykedhetnek.

A nap záró futama, a 15:30-as indítású napi főverseny, a Globus Díj lesz. Zente és Gigant Wings a szilveszteri versenynapon is csatában voltak az elsőségért, amelyből Zente került ki győztesként, így az ő párharcuk, valamint hajtóik, Tänczer Tamás és Vezér Emese csatájára van kilátás. A tavalyi Derby bronzérmes, Catania R. múlthéten, a küzdelem hevében hibázott, ha ezt nem teszi, a futam főszereplője lehet Miskolcsik Valelntinnal.

SHARE THIS