/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Bízunk benne ,hogy idén mellénk áll a szerencse és egy sikeres évet abszolválhatunk – interjú Farkas Leventével

Hogy sikerült a téli felkészülés, kik segítik a munkádat és milyen tervekkel vágtok neki a 2023-as szezonnak?

A téli felkészülésünk eddig mondhatni zavartalan volt. Minden lovunk végig dolgozta a telet, frissek és kitűnően érzik magukat.Ez részben az enyhe időjárásnak, és végül de nem utolsósorban a megbízható csapatnak köszönhető.

A mindennapokban Benkő Ádám, mint istállónk első számú zsokéja, és Morvai Előd munkalovas/abrakmester segíti a munkát. De itt is szeretném megköszönni az M.K.F. Horse Racing szindikátusának, Király Gábornak, Kiss Péternek és az istálló fő mozgató rugójának, Meizer Márknak a lehetőséget és bizalmat.

Nem titkolt tervünk a Derby részvétel, és egyéb nagy versenyekben való eredményes szereplés.

Hány ló áll az istállótokban? Van kiemelkedő háromévesetek?

Jelenleg tíz lóval dolgozunk. Visiana és Mouraria négyéves kancáink már bontogatták a szárnyaikat a tavalyi szezon végén, Sprinter pedig hatévesen is marad tréningben. Illetve van négy francia kétévesünk, hàrom kanca és egy csődör, és egy német tenyésztésű kétéves mén is nálunk ropogtatja a zabot.Ők jelenleg alapozó munkát végeznek. Bízunk benne ,hogy idén mellénk áll a szerencse és egy sikeres évet abszolválhatunk.

Mindkét háromévesünkben komoly potenciált látunk. Real Hope tavaly háromszor futott, harmadik lett a Kétévesek Kritériumában, míg Miley Irish, a másik hároméves egy ír tenyésztésű késői kanca, távbírást is igazolt már az Ürményi Díjban elért 5. Helyezéssel. Mindkettőjüket Derby aspiránsként kezeljük és bízunk további javulásukban.

Vonult vissza lovatok?

Több lovunk vonult vissza tavaly, ami az év közbeni szinte teljes lóállomány cserének köszönhető. Ready As A Rock, Shin Lee Loh és  Shanzon díjugratásban és lovasiskolában helyezkedtek el, Sir Sheldon pedig militaryban bontogatja szárnyait.

Morning Question is vissza vonult tavaly év elején, vele tenyészkancaként számolunk, március vége felé várható az ellése, Pigeon Catcher az apa. Ő lesz az M.K.F Horse Racing első saját tenyésztésű lova. A kanca a fedeztetés óta Dióspusztán kiváló körülmények között éli mindennapjait, ezúton is köszönjük a Ménes kiváló munkáját.

SHARE THIS