/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Aranyeső a magyar póniknak St. Moritzban

Írta: Kovács Botond.

Klicsu Vince és Ricsi – a háttérben Hajdu Fanni és Hajdu Zoltán
Hajdu Fanni az ünnepályes díjátadáson

Kitörő örömmel jelentjük, hogy a magyar pónilovas delegáció csodásan szerepelt Svájcban, és ékes bizonyítékát adta a magyar virtusnak. 2022. február 18-án a White Turf míting családi napján a champion Hajdu Fanni, és az összetettben előkelő helyet szerző Klicsu Vince állt starthoz egy-egy kategóriás futamban. Először Fanni és Nárcisz bizonyította könnyedén a magyar lovasok primátusát, majd Vince hátát nézhette az üldöző sereg. Ez utóbbi teljesítmény azért is bravúros, mert a szélsebes vágtát kengyel nélkül nyerte barátunk.

Szuper csapat

A svájci alapossággal megszervezett eseményere Molnár Gyöngyi póniverseny-felügyelő kísérte el a csapatot és szülőket. A futamokra az European Pony Racing Association (EPRA – Európai Póniverseny Szövetség) révén kaptunk külön meghívást. A nemzetközi szervezet 2022-ben tartott alakuló ülését a Kincsem Parkban. A Connolly’s Red Mills – Magyar Póni Championátus idén is folytatódik, és az a különös helyzet állt elő, hogy már az első start előtt megszületett lovasaink első két győzelme.

Pap Gabriella lováért is izgulhattunk a telivérek összecsapásában. A hó elején szép második helyezést elérő Blazing Comet ismét az Alpok bércei felé vette útját. A GP Guardaval Immobilien Zou lefutása azonban nem volt zavartalan, a magyar tréningben álló lovat verseny közben akadályozták, és nyerő pozícióból visszaesett a mezőny végére, ahonnan végül negyedikként ért célba.

SHARE THIS