Ismét Unno del Duomo-é a Sennyey trófeája

Újra hatalmas fuvallatok közepette versenyeztek az ügetők a Kincsem Parkban.

Eseménydús versenynapon vagyunk túl, hiszen szoros befutók jellemezték a futamokat. Az öreg klasszis, Unno del Duomo és idomárja, Goran Zolnaji ismét régi fényükben tündököltek és egy újabb, közös nagydíj győzelem került a nevük mellé. Ezúton is gratulálunk minden hozzátartozónak a Sennyey Géza Emlékversenyben aratott elsőséghez!

Már a nap első futamában, a Nyeretlen Háromévesek Versenyében meglepetés született, hiszen a fekete mén, Etalon N nem hibázott, így megmutatva tehetségét, start-célban nyerte a versenyt, Csordás Emillel. Végig szorongatta a szintén remekül mozgó, Morena LV és Kolozsi László párosa, de most meg kellett elégednie My Dyla LV húgának, a szépen csillogó ezüstéremmel. Harmadik helyre Nagy Ferenc II. idomítottja, Euzébió érkezett meg, ezzel helyezéssel feledtetve legutóbbi galoppját.

Fél órával később már ünnepelhetett Kolozsi László, hiszen a távoszlophoz érve már élen volt Zero di Jesolo-val, így könnyen nyerték a futamot. Második helyre a top favorit, Che Comandante érkezett meg Vekas Zoltánnal, ezzel leszorítva a dobogó alsó fokára az új tréningbe került Zizitoppot Goran Zolnajival.

A nap harmadik futamában nem hibázott Vitália, így biztosan nyerte a futamot Branko Skenderovic kezében. A régen látott Wonderchild is remekül mozgott és egy szép második helyezéssel jelentkezett be idomárjával, Goran Zolnajival. Ügyeske befutóban vétett hibájának “köszönhetően”, Fazekas Imre hajtásában, Credit Card örvendeztette meg tulajdonosait, egy dobogós helyezés megszerzésével.

A remek származású Jungfrau ivadék, Don’t Stop Me Know végre nem hibázott, így elsőként haladt át a célvonalon Marko Slavic-csal. Mögötte Dee Dee AT a svédországi kitérője után egy ezüstérmes helyezéssel mutatkozott be itthon Branko Skenderovic-csal. Harmadik helyre, az ismét jól futó Downtown Girl érkezett meg Nagy Ferenc II.-vel.

A tiszteletdíjas, Segédhajtó Kupa futamban, a startnál mindig rakoncátlankodó Chacha, most jobbik arcát vette elő és Dukai Tamással sikerült elsőként áthaladnia a célvonalon. Aslaug Princess óriási hajrával szerzett egy második helyezést, új hajtójával, Keserű Krisztiánnal. A dobogó alsó fokára a kissé elfáradó Zséda és Fejszés Kitti állhattak fel.

Fél órával később már a 2023-as szezon első kiemelt versenyét, a Sennyey Géza Emlékversenyt futották. Az Olaszországból importált, öreg klasszis, Unno del Duomo 2021 után, 2023-ban is bezsebelte ezt a trófeát, azonban most idomárjával, Goran Zolnajival tette mindezt.  A nyerő párostól, alig egy orrhosszra végzett, az elképesztő tavalyi évet záró, Zante Font Horváth Györggyel, míg a harmadik helyet, a szerencsés versenyt futó, Zenone GSO szerezte meg Hajnal Tibor hajtásában.

A 2023-as Sennyey Géza Emlékverseny nyerője Unno del Duomo (Ganymade – Irma del Duomo), Goran Zolnajival.

 

A 2023-as Sennyey Géza Emlékversenyt nyerő Unno del Duomo tulajdonosa, Simon Gréta valamint idomárja, Goran Zolnaji vehettek át tiszteletdíjat Pécsi István ügyvezető igazgatótól

A Wind Scot Díjban, zsinórban harmadik elsőségét szerezte meg a francia import, In Love Danover, akinek ismét Horváth György volt a társa. Mögötte a szerb vendég, Byron delle Badie lett a második helyezett Branislav Mukity-tyal, míg a dobogó alsó fokára a Kincsem Parkban először futó, Stanley ért fel Branko Skenderovic-csal.

A kiemelt verseny után, a legmagasabban díjazott futam, a napi főverseny, a Globus Díj volt. A szlovén vendég, Catania R. most nem hibázott, így 3/4 hosszal nyerte a futamot Marko Slavic-csal, leszorítva ezzel a második helyre Zente és Tänczer Tamás párosát. A harmadik helyre Velence R. ért fel Horváth Györggyel.

A napi főverseny, a Globus Díj nyerője Catania R. (One too Many – Campala RAL) Marko Slavic-csal

Fotó: Péter Réka Photography

 

SHARE THIS