Paál László és Tolnay László Emlékverseny – kezdés 12 órakor

12 órakor kezdődik február utolsó szombatján az ügető, amelyre a belépés továbbra is ingyenes.

A nap első futama, a fordulóstartos Cinema Hendikep lesz, ahol a szilveszter óta nem látott Lingot AT egy győzelemmel kezdheti meg az idei szezonját, Juhász Balázs kezében. Legnagyobb ellenfele, a Nagy Ferenc II. által hajtott, Chicago lehet, aki ha csak jobb átlagát megfutná, a győzelemre is esélyes lehetne. Dobogós helyezésben bízhat még Blazing Speed és Fejszés Kitti duója is, ha Lencsi hatéves ivadéka nem hibázik, illetve a futam legrutinosabb indulója Sholty Csabi is, ha szerencsésen alakulna számára és idomárja számára is a versenyen.

Fél órával később, már a Tolnay László Emlékversenyt fogják futni, ahol a korábban napi főversenyekben futó Bombay lehet a favorit Nagy Ferenc II.-vel. Atom Maki két hete óriásit hajrázva ért fel a második helyre Kovács Józseffel, most is hasonló eredményre lehet képes. Zero di Jesolo múlthéten könnyen terítette le a mezőnyt, akár duplázása is elképzelhető idomárjával.

a 2022-es Tolnay László Emlékverseny nyerője Bosphorus N Angyal Andorral

 

13 órakkor startol el a Nyeretlenek Versenyének mezőnye, ahol az előző héten remekül futó Euzébió lehet a favorit Nagy Ferenc II.-vel. Éremesélyes sansszal indul még a tavalyi évben rettentő hasznos Dollar Maker Csordás Emillel, valamint a legutóbb új rekordot futó Despasito Hajnal Tiborral. 

13:30-kor állnak starthoz a Paál László Emlékversenyben indulónak adott ügetők. Osztrák futásai után Be Happy egy jó Kincsem parki versennyel jelentkezett be február második versenynapján idomárjával, másodszorra akár nyerhetnének is. Pekker György lovai, Australian Gold Csordás Emillel, valamint King’s Call Vezér Emesével remek helyezések után indulnak, így ebben a mezőnyben is bízni lehet a jó szereplésükben.

A 2021-es Paál László Emlékverseny nyerője Zente Fejszés Kittivel

 

14:00-kor ismét egy fordulóstartos, de most engedményes verseny fog következni, a Lézer Díj. Népes mezőny sorakozik fel az 1960-és 1980 méteres fordulóhoz. Közülük is a most Hegedűs Tamás segédhajtóval induló Aerodynamics lehet a favorit. Tekila erősebb mezőnyben ért el negyedik helyezést, ha jól eljön a számára új típusú starttól, dobogón végezhet Antun Horvatskival. Derűs Fiú és Del Piero közel azonos tudásúak, így véleményünk szerint az engedménynek köszönhetően mind az Erdei Péter, mind a Dukai Tamás által hajtott ügető a frontban végezhet.

A nap záró futamában, a 14:30-kor induló Amatőr Kupa idei első futamában akár duplázásra is képes lehet Takács Eszter Cseperke és Ultimate Force duója. Utódló gyors startjáról híres, így megszaladhat annyira Tänczer Tamással, hogy ne érje senki sem utol. Aurórát február elején éppen, hogy letaszították az aranyérmes helyről, így ebben a futamban most talán vigasztalódhat Fazekas Andreával.

 

SHARE THIS