/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Stemgrove Kennel tréningezettjei 2022-ben és idén

2022-ben összesen hét agárral jártál tavaly versenyezni, akikből hatan tréningezésben voltak nálad és csak egy volt a saját agár. Idén ki az, aki marad az aktív versenyzők közül?
A tavalyi csapatból Boogie és Willy Wonka az, aki idén is fog versenyezni, a többieket még nem tudni.
Jet Mac sérülés után visszakerült a tulajdonosához, de napokon belül újra érkezik vissza a kennelembe. Megpróbáljuk újból, majd néhány edzés után látni fogjuk, hogy érdemes-e folytatni a munkát. Alacsony osztályban nem fogjuk őt indítani, de ha régi fényében tündökölne az első edzések után, akár az egész szezont végig versenyeznénk vele. Amennyiben azonban nem a korábbi szintjét hozza, úgy végleg a tulajdonoshoz kerül, és ott éli majd le nyugdíjas éveit.
Lulu be lett fedeztetve, akinek remélhetőleg Jaxx on Fantasy-tól lesznek kölykei áprilisban. Még nem tudni, hogy sikeres volt-e, jövő héten viszem ultrahangra. Ha nem vemhesült ő is futni fog még, amíg tudja a tőle megszokott magas színvonalat nyújtani.

Skye most májusban tölti az ötöt, tervezel még jönni vele idén veteránban?
Skye-tól az ősszel várható tüzelésénél kölyköket szeretnék, addig elképzelhető, hogy fog versenyezni. Terveim szerint annál az alomnál egy amerikai fedezőkan lesz az apa, akinek az USA-ban már több ezer kölyke van, de Európában ez lenne csak a második alma. A közelmúltban eldőlt, hogy végleg velem marad, amit ezúton is köszönök a korábbi tulajdonosainak.

Lesz a tréningezésedben idén új agár?
Egy új agár van a kennelemben, egy fiatal, román tenyésztésű és román tulajdonban lévő kan. Az eddig látottak alapján nagyon bizakodó vagyok, a többit majd a stopper megmutatja.

Azon kevés Kincsem Parkos futtatók egyike vagy, aki párhuzamosan jár versenyezni mindkét pályára. Hogy alakítod ki évről évre a menetrendet, megvan, hogy kivel hova mész az alapján, hogy melyik pálya rendszer fekszik neki jobban, vagy mindenkit viszel mindenhova versenytől függően?
Alapvetően a tulajdonosok döntenek erről, de természetesen én is elmondom a javaslataimat és az észrevételeimet. Amennyiben úgy látom, hogy a tulajdonos által preferált pálya kevésbé fekszik az adott agárnak, jelzem neki/nekik. Általában rugalmasan fogadják a javaslatot és aszerint döntünk a továbbiakról.

Összesen 30-szor álltál starthoz tavaly, melynek bő felében dobogós helyen végeztél. Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
A három győzelemmel való debütálás (Veyron, Willy Wonka, Boogie) mellett Willy Wonka 12 testhosszos decemberi győzelmére és Skye visszatérésére. Ő majd egy év után tért vissza Angliából a Kincsem Parkba és szuper edzésidők után célfotóval lett második versenyeben.

Van erre az évre konkrétan kitűzött célod?
Az idei terveket az első edzésidők után állítjuk össze, amikor már tisztábban látjuk mik lehetnek a reális célok.

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS