/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Vivid Wise As Cagnes-Sur-Mer királya

A kiváló olasz tréner, Alessandro Gocciadoro 9 éves elnyűhetetlen klasszis ménje, Vivid Wise As (Yankee Glide – Temple Blue Chip – Cantab Hall) nyerte a Grand Critérium de Vitesse de la Côte d’Azur-t Cagnes-Sur-Merben, immáron harmadik alkalommal.

2020 és 2021-ben sem talált legyőzőre, azonban 2022-ben Timoko eddigi legjobb ivadéka, Etonnant éppen, hogy letaszította a mesterhármas trónjáról, ebben mérföldes, sprint versenyben. Azonban 2023-ban, (a tavalyi győztes távollétében) nem talált legyőzőre, a Matthieu Abrivard által hajtott kivételes tehetségű mén. A megszokottól eltérően, ebben a futamban szinte végig a mezőny hátsó részében helyezkedve várta, hogy a befutó egyenes következzen, ahol a francia sztárhajtónak igencsak meg kellett dolgoznia ahhoz, hogy elsőként haladhassanak át a célvonalon, amely végül egy fél hosszal sikerült is. Rettentő szoros volt a küzdelem a dobogós helyekért, hiszen az első öt helyezett nagyjából két hosszon belül ért célba, pedig a lefutási idő sem volt lassú, 1.09,1.

Második helyre szorult le így, Emeraude de Bais Frank Nivarddal, őt Gently de Muze és Christophe Martens követte a bronzérmes helyre, majd a szinte végig vezető Vernissage Grif lett a negyedik helyezett Alessandro Gocciadoro-val, ötödikként pedig Go on Boy és Romain Derieux párosa ért célba. Ezzel az első hellyel 90 000 euróval növelte életnyereményét, ami így, már 2 629 788 euróra rúg.

A futam videóját és eredményeit ide kattintva lehet megtekinteni.

 

A 2023-as Grand Critérium de Vitesse de la Côte d’Azur nyerője Vivid Wise As Matthieu Abrivard-al

 

Fotó: LeTrot

SHARE THIS