/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Kolozsiék a főszerepben

Napsütéses, gyönyörű időben várta a Kincsem Parkba látogató közönséget az ügető versenynap két kiemelt versennyel. Előbb a Tavaszi Hendikeppet futották, ahol a 40 méteres térhátránya ellenére, Farya BD és Kolozsi László párosának sikerült felülmúlnia a mezőnyt és elsőként áthaladni a célvonalon. Nem sokkal később öccse, Kolozsi Sándor vendéghajtása következett a Bródy János Emlékversenyben, amelyet váratlan hibázások tarkították, majd óriási csata után, egy rövid fejhosszal, a hűséges Unno del Duomo feje volt előrébb. Ez a friss idomár élete harmadik kiemelt verseny sikerét jelentette.

Mindkét nagydíj győzelemhez ezúton is gratulálunk a hozzátartozóknak!

Az első futamban favorit győzelem született Farkas György és Urban Legend révén, hiszen újdonsült, Szabó Lillával közös lovukkal sikerült élete 30. hajtói elsőségét megszereznie, így “családban” maradt ez a jubilálás, amihez ezúton is gratulálunk! Őt követte a szintén remek versennyel jelentkező, hét hónap kihagyás után futó, Airline Ifj. Veres Lászlóval. Harmadikként Aranyérem M ért át a célvonalon Jelinek Zsolttal.

Fél órával később a Frankenstein Díjban esélyeshez méltóan, viszonylag könnyű győzelmet aratott Don’t Stop Me Now Marko Slavic-csal. Mögötte a remekül hajrázó Eternity Bar lett a második helyezett Balogh Bernadettel, míg harmadik, némi meglepetésre Dezmin Lady lett Kolozsi Lászlóval.

A következő futam már a nap első kiemelt versenye, a fordulóstartos Tavaszi Hendikep volt. A 40 méteres térhátrány sem zavarta Farya BD-t és Kolozsi Lászlót, hiszen várásra hajtva, majd a befutó közepére érve könnyen sétáltak el a mezőny mellett, azonban a falon egy kis rést megtaláló Sziklaszirt és Komáromi Krisztina nehezítette a dolgukat, de végül nem érték el Kolozsit, így végül két hosszra tőlük, a második helyen ért célba Nagy Ferenc II. idomítottja. A bronzérmes helyet Che Comandante Vekas Zoltánnal a kocsijában szerezte meg.

A 2023-as Tavaszi Hendikep nyerője Farya BD és Kolozsi László

 

14:30-kor startolt el a Wiss Shadow Hendikep, ahol a Gyolai istálló egyik régi ügetője, Titus Livius könnyen nyerte a futamot hajtónőjével, Gyolai Nikolettel. Őt követte a nagyot hajrázva a favorit, Auróra Horváth Györggyel, míg harmadikként a kisebb kihagyása utáni első startjára futó, Barakka SS ért célba Turbucz Sándorral.

15 órakor vezette fel a Reste Premier Díj mezőnyét a startautó, ahol az igen vegyesen teljesítő, CR-Seven szerezte meg idei első győzelmét vendéghajtójával, Fazekas Andreával. Mögötte a nagy favorit Ducks lett a második helyezett Fazekas Imrével, míg a dobogó alsó fokára Dee Dee AT állhatott fel Branko Skenderovic-csal.

Fél órával később egy újabb fordulóstartos, kiemelt verseny következett, a Bródy János Emlékverseny. Az idősebb klasszis lovak, téli kiemelt versenyében most csak hatan álltak starthoz, de igen ígéretes futamnak néztünk elébe, egészen az első egyenesig, ahol az egyik esélyes ügető, Zante Font váratlanul hibázott, majd az utolsó kanyarra érve Sabath Black AT is diszkvalifikálás sorsára jutott. Csak úgy, mint Zitti Tutti, aki a kanyar kijáratában galoppozott, és Cardenas Baba is vétett pár lépést, de őt végül versenyben hagyták Goran Zolnajival. A két ügető, aki nem rontott, Unno del Duomo és Zlatan LIW óriási csatát vívtak az elsőségért, amelyet végül Kolozsi Sándor szerzett meg Lakatos Árpáddal szemben.

A 2023-as Bródy János Emlékverseny győztese Unno del Duomo Kolozsi Sándorral

 

A 2023-as Amatőr Kupa II. futamában Takács Eszter Cseperke és Apollo Creed idei második közös sikerüket szerezték meg, amely hajtónőjének a szezonban a negyedik elsőségét jelentette, így idén 4/4 a mutatója. Őt követte, az élete első amatőrversenyében hajtó Rapcsó Balázs Ügyeskével, és jó szerepléssel egy szépen csillogó ezüstérmet szereztek meg. A harmadik helyért is nagy harc volt Pekker György valamint Fazekas Andrea között, amelyből végül Atom Maki hajtónője jött ki kedvezőbben.

A nap záró futamában Simon Gréta tulajdonosnő örülhetett ismét, hiszen másik lova, Coach Degli Dei is nyerni tudott Goran Zolnajival. Mögötte Catania R. és Marko Slavic lettek a második helyezettek, míg harmadikként Big Ben Pax ért célba Kolozsi Sándorral.

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS