/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Zente nyerte az Andy Yankee Díjat

Izgalmas, szoros befutóval indult már a nap első futama a szombati ügetőn, hiszen igen nagy meglepetésre Zséda és Tänczer Tamás párosa óriási rössel érkezett a az utolsó egyenesre, és könnyedén sétált el a mezőnynek. Mögöttük a szintén esélyes Villeneuve és Miskolcsik Valentin lett a második helyezett, míg harmadik helyét Zara Miának sikerült megtartani idomárjával, Nagy Ferenc II.-vel.

Fél órával később élete első startjára Cameron Diaz hároméves fia, Eastwood vesztette el nyeretlenségét Juhász Balázzsal a sulkyjában. Az ezüstérmet Newton szerezte meg Antun Horvatskival, míg a dobogó alsó fokára a nagy favorit, Ezüstfiú állhatott fel Veljko Mazsity-tyal.

A tiszteletdíjas Pál Béla Emlékversenyben Timoko R.L. egy győzelemmel vigasztalódhatott múlt heti hibáját követően, akit ismét Miskolcsik Valentin hajtott. Óriási finissel zárkózott Beatriz Galindo A.T. és Angyal Andor, azonban most meg kellett elégedniük a második helyezéssel. Harmadik helyre, szintén nagyot rohamozva, Bvlgari SS érkezett meg Márton Lajossal a sulkyjában.

A nap negyedik futamában ismét egy jubilálásnak gratulálhattunk, hiszen Kokomo Harley kocsijában Antun Horvatski szerezte meg hajtói pályafutása 60. sikerét, amihez ezúton is gratulálunk! Ezzel leszorította a sokáig élen versenyző Chili Gonzales MD és Petar Knekt párosát a második helyre, harmadikként pedig a start előtt kisebb hibát vétő, Chesterfield haladt át a célvonalon Márton Lajossal.

Fél óra múlva már a napi főversenyt, az Andy Yankee Díjat futották, ahol a nagy favorit, Zente realizálta esélyét és nyerte a futamot Tänczer Tamással, aki a versenynapon már második alkalommal tudta növelni győzelmeinek a számát. Mögötte három hosszal lett második Valentino Miskolcsik Valentinnel, míg Benji hibájának okán Chip Chip Chip tudta megszerezni a harmadik helyet Márton Lajossal.

A 2023-as Andy Yankee Díj győztese Zente Tänczer Tamással

 

A fordulóstartos Apanázs Díjban is favorit siker született Compact Boy és Fazekas Imrének köszönhetően. Mögötte Diána Gull haladt át a célvonalon másodikként Tänczer Tamással, míg a dobogó alsó fokára Zero di Jesolo állhatott fel Kolozsi Lászlóval.

Az Absalom Hendikep Bing Crosby AT és Miskolcsik Valentin győzelmével zárult, így a friss idomár is második győzelmének örülhetett a versenynapon. Tőle két hosszra végzett Del Piero Angyal Andorral, harmadik helyet pedig a favorit, Donia d’Aunay szerezte meg Weber Zsolttal.

A szombati ügetőnap egy meglepetéssel kezdődött és azzal is zárult, hiszen Aranyérem M nagyot küzdve szerezte meg az elsőséget Jelinek Zsolttal a sulkyjában, mögötte a sokáig vezető Anikó ért célba másodikként Weber Zsolttal, míg a harmadik helyre Baraka SS érkezett meg Budai Attilával.

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS