Krack du Clocher győzelmét hozta a Forest Sun Díj

Április 1-jén, szombaton versenyeztek az ügetők hajtóikkal a Kincsem Parkban, azonban a versenynapon nem történt duplázás, de a hét futamból Dukai Tamásnak, Varga Sándornak, Tänczer Tamásnak, Csordás Emilnek, Fazekas Imrének, Jozé Sagajnak és Szennovitz Adélnak egyaránt sikerült versenyt nyernie, amely győzelmekhez ezúton is gratulálunk!

A nap első futamában az egyik esélyes, az élről forduló Despasito veszítette el nyeretlenségét Dukai Tamással, akit a nagy favorit, a 60 méter térhátrányból futó Discovery LW követett Kolozsi Lászlóval. A dobogó alsó fokára Exclusive Fox hibájának következtében Do it K állhatott fel Jelinek Zsolttal.

A Pacella Díjban idei harmadik sikerét aratta a sárga kanca, Coach Degli Dei, most vendéghajtójával, Varga Sándorral tette meg mindezt. Őt sokáig támadta a szlovén tréningből futó Premal MS, azonban most meg kellett elégednie hajtójának, Miskolcsik Valentinnek a második hellyezéssel. Harmadikként, szintén remek időben,  Big Ben Pax haladt át a célvonalon Kolozsi Sándorral.

Az Amatőrverseny Hendikepben start-célban hajtotta haza Bosphorus N-t a remek formában lévő tulajdonos hajtója, Tänczer Tamás. Mögötte a győzelem után induló, Bizony ám lett a második Fazekas Andreával, míg harmadik Winoc SB lett Iván Zoltánnal.

Fél órával később,  a saját tulajdonú, tenyésztésű és idomítású lovával, Anybodyval  tudott győzelmet aratni Csordás Emil a hosszútávú Nádor Hendikepben. Őt követte a sokáig vezető Ügyeske, aki ismét remekül futott, és szerzett egy ezüstérmet Ifj. Veres Lászlóval. A bronzérmes helyért óriási csata folyt, olyannyira, hogy holtverseny alakult ki a Goran Zolnaji által hajtott Zizitop és Nagy Ferenc II. idomítottja, Bombay között.

A What A Man Díjban könnyen rátudott duplázni legutóbbi sikerére Enrico Fling, akit ismét Fazekas Imre hajtott. Mögötte a szerb vendég  Stanley lett a második helyezett Branko Skenderovic-csal, míg harmadikként Euzébió ért célba Nagy Ferenc II.-vel.

A nap hatodik futama, már a napi főverseny, a Forest Sun Díj volt, ahol a belga tenyésztésű, de szlovén tréningből futó Krack du Clocher és Jozé Sagaj elsőségével zárult a futam. Párosukat sokáig támadta a Veljko Mazsity által hajtott Battisti Grif, azonban most meg kellett elégedniük a második helyezéssel. A dobogó alsó fokára a Bródy ezüstérmese, Zlatan LIW állhatott fel Lakatos Árpáddal a sulkyjában.

Krack du Clocher és Jozé Sagaj párosa nyerte a 2023-as Forest Sun Díjat

 

A versenynapot záró futamban némi meglepetés született, hiszen start-célban ért haza a Szennovitz Adél által hajtott Winner Boy. Mögötte a remek időt futó Diófás lett a második helyezett Varga Sándorral,  míg harmadik Bailando lett Kolozsi Lászlóval.

Fotó: Péter Réka

SHARE THIS