/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Christina Bernath’s Kennel 2023-as tervei

Mythic, saját tenyésztésű hároméves agarad nyolcszor állt starthoz tavaly, ebből hatszor az első három között végzett. Viszonylag későn, júliusban kezdtél csak el vele pályára járni, mi volt ennek az oka? 
Igen Mythic egy kiváló kutya, mint a testvérei is, Blue Bell, Dark Star, vagy Whisper. A tavalyi évben felkészüléskor kora tavasszal egy behíváson sajnos elesett és meghúzódott a háta, így pihentettem nyolc hetet. Majd mikor elkezdtünk újra feljárni pálya edzésekre, eltört az egyik lábujja, ezért megint egy nyolchetes pihenőre kényszerültünk, így ennyi időnk maradt csak a tavalyi szezonból.

Mindkét távon futott és ért el szép eredményeket, mégis melyiket találod számára megfelelőbbnek?
Én úgy gondolom, hogy a 480 méter megfelelőbb számára, de meglátásom szerint a 680 méteres távon is fog tudni futni idén.

Az idei edzésszezont három, a közönség számára ismeretlen agárral kezdted meg Mythic mellett, ebből kettő saját, egy pedig tréningben van nálad. Kik ők és mit kell tudni róluk?
Christina Bernath’s Aiko és Christina Bernath’s Queen a saját agaraim, alom testvérek. Az apjuk Jelly Food, aki Tenczel Gábor tréningezéseben versenyzett a Kincsem Parkban, az anyjuk pedig Somersby Nana.
A tréningben nálam lévő szuka Best Grey Dolly (Dominika) Iuliu Ungri agara, akivel idén február közepe óta dolgozunk együtt. Mindhárom agárral jó dolgozni, okosak és figyelmesek. Remélem sérülésmentesen tudunk versenyezni egész szezon alatt.

Tenyésztés ügyben mik az idei terveid, lesznek nálad kiskutyák?
Nana, akivel eddig tenyésztettem idén ebből a szempontból is nyugdíjba vonul, hiszen kilenc éves lesz hamarosan. Nagyon sok jó kutyát adott nekünk, de korából adódóan úgy döntöttem nem hozok le több almot vele. Nagyon szeretem és tisztelem őt, egy csodálatos mamika, akinek teljességgel kijár most már a kanapé agarak gondtalan élete.

Mythic-kel tervezel almot esetleg a későbbiek folyamán?
Igen, természetesen tervezek vele később, de idén még szeretném, hogy versenyezzen. Borzasztóan szeretem a kiskutyákat és ezt az egész folyamatot, hogy felnevelem, beiskolázom, majd 16 hónaposan felviszem őket a pályára és boxba teszem. Amikor először látom futni őket, a szívem mindig a torkomban dobog.

Hány agarad van most otthon összesen?
Jelenleg hat agárral élek együtt, ebből négy aktív.

Hogy tudod összeegyeztetni az agarak tréningezését a lovagoltatással és az egyéb munkáiddal? Kozmetikusként is tevékenykedsz, ha jól tudom.
Igen kozmetikus is vagyok. Nem mondom, hogy nagyon sok szabad időm van, de megéri, mert mindegyiket imádom!

Melyik tavalyi eredményedre vagy a legbüszkébb?
Az Európa Derby Elődöntő első helyre (16.55- S0).

Volt számodra valamiért kiemelkedően emlékezetes versenynap a tavalyi szezonból, akár saját eredménytől függetlenül is?
Imádtam a Derbyt az összes elődöntőjével együtt, még akkor is, ha nekem nem sikerült tavaly indulni rajta.

 

 

2021-ben az Év Női Trénere lettél, ezt nehéz überelni, mégis, van az idei évre bármilyen kitűzött célod?
Az az elsődleges célom, hogy egészségesen versenyezzük végig ezt a szezont!

Köszönöm szépen és sok sikert kívánok mind a négy agárral az idei szezonra!

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS