/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Könnyítések a behozatali regisztrációban

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete a jelenleg érvényes könnyítéseket kibővíti április 1-től május 10-ig.  Az akció keretein belül bármely korú ügető regisztrációs díja 20.000 Ft, azzal a megkötéssel, hogy kizárólag olyan herélt hozható be, amely még nem futott versenyben és a tulajdonosa engedményezi, hogy az első nyereményéből 100.000 Ft a hazai tenyésztés támogatására kerüljön átutalásra. A következőkben az egyesület foganatosít egy hosszútávú kedvezményt is. Minden árverésen elkelt yearling után az új tulajdonos számára fél éves határidejű kvótát ajándékoz, melynek birtokában az adott tulajdonos jogosult bármely kétéves, hároméves és négyéves mén vagy kanca regisztrációs díjának kedvezményes mértékére (20.000 Ft).

A kedvezmény célja, hogy a jelentősen megnövekedett költségek, és a versenydíjak bizonytalan kifizetése miatt a korábbinál nehezebb helyzetben lévő futtatói szektor által tervezett olcsó lovak vásárlását ne akadályozza a regisztrációs díj mértéke, biztosítva ezáltal a kedvezőtlen körülmények miatt kritikusan lecsökkent lólétszám átmeneti pótlását. Ez egyben a versenyüzem érdekét is szolgálja.

Mindazonáltal, az egyesület felhívja a figyelmet arra, hogy a tendenciát a továbbiakban csak a fentebb említett hosszútávú stratégiája mentén kívánja támogatni, mert a tenyésztés nem hobbitevékenység és a yearlingek értékesítésének perspektíváját súlyosan rontó folyamatok az ügetősport rapid megszűnéséhez vezetnek.

SHARE THIS