/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Az idei első komoly erőpróbák a galoppon

Vasárnap újabb nyolc izgalmasnak tűnő futammal várja a Kincsem Park a galopp sport szerelmeseit. A július 2-i 101. Magyar Derbyre készülő háromévesek közül most is többen megmutatják magukat, akik elsősorban az 1400 méteres Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben fognak starthoz állni.

Káposztásmegyeri Díj 2022

Hasonló lesz a táv az első nagydíjban, mely hagyományosan a Káposztásmegyeri Díj. Itt a februárban a White Turfon kétszer is futó távspecialista, Blazing Comet lépéselőnyben van a többiekkel szemben. Ha nyer, akkor zsinórban harmadszor nem talál legyőzőre ebben a rangos versenyben. A dolgát az ősszel sokat javuló Surprise of Easter és a gyors kanca, Airburst teheti nehézzé.

A hároméves erőfelmérője, az Erdődy 15:30-kor indul, ráadásul 100.000 forint jackpot teszi teljessé a hármasbefutó fogadást.  A már itthon látott lovak eddigi formáik alapján közel egyforma esélyt képviselnek. A nap kérdése, hogy a Nemzeti Díjra is nevezett és a télen érkező Il Ministro hogyan fog bemutatkozni? Remek ajánlólevél a számára, hogy két versenyt nyert tavaly Franciaországban. A már látott lovak közül Gainer Boy és Carlos kétévesen ígéretesnek tűnt. Speedy Gonzales szép hajrával győzött hendikepben, Victory of Genius múlt héten Pozsonyban nem ért küzdelembe, míg Reve de Picasso sokáig nyerőnek tűnt legutóbb.

A hosszútávú lovak a szezonban először a 2000 méteres Igazgatósági Díjban tudják magukat megmutatni. A mezőny roppant erős, hiszen a tavalyi top háromévesek közül ott lesz a startnál a Magyar St. Leger nyerő Agreement, a kőkemény távgyalogló Avoiding Water, valamint az öreg klasszis kanca Impression. Az izgalmakat Guilin fokozhatja, aki most mutatkozik be nálunk, háromévesen Angliában két versenyben győzött, komoly erőssége lehet a magyar lóversenysportnak. A mezőnyben találjuk a javuló Crix Crax-ot, és egy másik itthoni újoncot, Skyline City-t, akinek a német sikere figyelemreméltó. A Megnyitó versenyben jó benyomást nyújtó Berkshire Rebel ebből a beállításból mindenki számára komoly ellenfél lehet.

Érdemes lesz korábban érkezni a Kincsem Parkba, mert az idei Magyar Póni Galopp Championátus is indul három futammal. A nap főszereplői közül pedig sokukkal találkozhatunk majd a Kincsem+ Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show május 7.-i- versenynapján.

Vasárnapi részletes versenyprogram (04.16.)

 

Szöveg: Krebs András

SHARE THIS