/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Nemzetközi Amatőr Hajtóbajnokság

Április 15-én, a szombati ügetőnapon a nemzetközi futamok mellett a Nemzetközi Amatőrhajtó Bajnokság is színesíti majd a versenynapot. Négy meghívott hajtó közül három érkezik Finnországból, egyikőjük pedig Németországot fogja képviselni. Ők nem mások, mint Teemu Keskitalo, Janne Räisänen, Mika Seittu és Marcus Gramüller.

Teemu Keskitalo, a meghívottak közül a legfiatalabb, a maga 32 évével. Összesen 2590 versenyben hajtott, amelyből 143 alkalommal tudott győzni, és 280-szor végzett dobogós helyen. Néhányak számára ismerősként csenghet a neve, hiszen a 2016-ban, a Magyarországon megrendezett Világbajnokság keretein belül hajtott már a Kincsem parki pályán. Az elmúlt években rengeteg alkalommal szerepelt eredményesen európai szinten is, hiszen, 2015-ben Európa Legjobb Amatőr Hajtója lett, egy évvel korábban pedig  Finnország Amatőr Championja volt. 2018-ban Vincennes-ben is hajtott egy nemzetközi meghívásos futamban, Finnországot képviselve, valamint az Északi-országok Amatőrhajtók Bajnokságán is összesítésben a második helyen végzett.

Teemu Keskitalo

 

Janne Räisänen 1975-ben született, aki szinten számos alkalommal állt már starthoz, összesen 2519-szer hajtott, amelyből 332-szer haladt át elsőként a célvonalon, és 507-szer végzett pénzdíjas helyen. 2014-ben az amatőrök közt Világbajnok lett, valamint 2016-ban Európa Legjobb Amatőrhajtó címét is megszerezte. A finnországi Amatőr Championátusban öt alkalommal lett összesítésben második és egyszer harmadik, míg az Északi-országok Amatőrhajtó Bajnokságán négyszer volt második és kétszer harmadik. A párizsi nemzetközi hajtó találkozón, 2020-ban pedig az előkelő ezüstérmes helyen ért célba.

Janne Räisänen

 

Az utolsó finn nemzetiségű hajtó Mika Seittu. A 2019-es Finn Amatőrhajtó Champion 1974-ben született, aki 845 alkalommal ült sulkyba, amelyből 19-szer tudott győzni, és 103-szor ért el pénzdíjas helyezést. Mika 2020-ban harmadik helyen végzett hazájában az Amatőrök Bajnokságon, és 2022-ben megrendezett Világbajnokságon is részt vett, ahol a 10. helyen végzett az összesítésben.

Mika Seittu

 

Németország képviseletében a hazánkban már több alkalommal is induló, illetve Zoom Photo kocsijában győzelmet is szerző, Marcus Gramüller fog hajtani. A méltán híres német tréner, Robert Gramüller fia idén ünnepelhette 37. születésnapját. Statisztikáját tekintve összesen 436 alkalommal hajtott már versenyben, amelyből 35-ször tudott diadalmaskodni és 142-szer végzett pénzdíjas helyen. Marcus Gramüller formájára nem igazán lehet panasz, hiszen múlthét vasárnap is tudta növelni elsőségei számát, a 2022-es Hungária Díjat nyerő, Perfecto kocsijában.

Marcus Gramüller

 

Fotók: Suvi Hakkarainen, Minna Kuusisto, Juho Hamalainen

SHARE THIS