Pulay Kornél Emlékverseny és Nemzetközi Amatőrversenyek

Április közepén, hangolódva a tavaszi nyüzsgésre egy nemzetközi futamokkal színesített ügető versenynap várja a Kincsem Parkba látogatókat, valamint az online felületeken követőket.

Kezdés 14 órakor lesz és a belépés továbbra is díjtalan!

A nap első futamában, a Masterpiece Díjban teltházas mezőny áll starthoz, ahol az új tulajdonba került Enrico Fling zsebelheti be élete harmadik sikerét Fazekas Imrével. Erős ellenfélnek ígérkezik az egy évvel idősebb, múlthéten próbafutamozó, Dignitá Márton Lajossal, illetve a remek futással visszatérő Eternity Bar is, akit ismét Balogh Bernadett fog hajtani. Euzébió halmozza a dobogós helyezéseket, így ebben a társaságban is felérhet az első három közé idomárjával, Nagy Ferenc II.-vel.

Fél órával később már az első nemzetközi amatőrverseny fog következni, ahol igen kiegyenlített mezőny áll starthoz. Legnagyobb esélye talán Firefly Shadow-nak lehet, aki legutóbb hosszútávon nem igen jutott szerephez, azonban a rövidebb táv jobban tetszhet neki, és megnyerheti idei első versenyét a rutinos amatőrrel, Hegedűs Sándorral. Jó szereplés várható még  Australian Goldtól is, hiszen ha csak megközelítené legutóbbi formáját, csatázhatna a dobogós helyekért tulajdonosával, Pekker Györggyel. Zsofesz helyzete is kedvezőnek tűnik, eredményes futás várható tőle és Fazekas Andreától, csakúgy, mint Titus Livius és Gyolai Zoltán párosától, hiszen a 11 éves mén idáig bombaformában versenyzett, ha most is így tartana a jó kedve, meglephetnék a mezőnyt.

A 15 órai kezdetű, hosszútávú Underpaid Hanover Díjban is remek mezőny jött össze, így nehéz rámutatni egy kimagasló esélyre. In Love Danover és Byron delle Badie duója már csatázott február közepén, ahol a francia import végzett előrébb, azonban most tovább növeli az esélyét, hogy a sikeres német hajtó, Thorsten Tietz lesz a társa. Azonban, ha szerencsésen alakul a verseny Branislav Mukity idomítottjának, szoros csata alakulhat ki közöttük. Compact Boy tartja remek formáját, ha állja a távot ebben a társaságban is megállhatja a helyét Lakatos Csabával. Négy, Derbyre készülő ügető is van a mezőnyben, akik közül bárki benne lehet az első háromban, nehéz tippelni, de talán Devoted végezhet a legelőrébb Csordás Emil kezében.

15:30-kor startol el a Nyeretlen Háromévesek Versenye, ahol 11-en lesznek harcban az első helyért. Newton második startjára már remekül szerepelt, így kimagasló esélyt képvisel trénerével, Antun Horvatskival. Ékszer K elképesztő lovak között teljesített próbafutamot, a második sor nem könnyít a helyzetén, ennek ellenére csatázhat az aranyéremért Kolozsi Lászlóval. Elton John A.T. rutinos kétévesnek számított tavaly, a próbafutama alapján akár nyerhetne is Ozsvár Zoltánnal a sulkyjában. Ezigen gyors versenyben sokat jött előre, azonban most amatőr tulajdonosa hajtja, a futam meglepetés lova lehet Takács Krisztiánnal.

16 órakor vezeti fel a startautó az 1900 méterhez a versenynap kiemelt futamát, a Pulay Kornél Emlékverseny mezőnyét, ahol az idén mindkét, idősebb ügetők kiemelt versenyét megnyerő Unno del Duomo képviseli a legjobb sanszot Kolozsi Sándorral. A német tréningből érkező, tavaly több nagyversenyt is nyerő, Bugatti SS hosszú kihagyás után abszolvált két próbafutamot otthonában, annál várhatóan sokkal többet tudhat, így mindenképpen számítani lehet arra, hogy a dobogón köt ki, társa most is Thorsten Tietz lesz. A tavalyi Ügető Liga nyerőjének, Bonaparte Bossnak ez az idei első startja, azonban már most is remek formával jelentkezhet Veljko Mazsity-tyal. Zante Font váratlanul hibával futott a Bródy-ban, ha korrigálna, mindenképpen döntőbe lenne várható Horváth Györggyel. Zlatan LIW örökön döntős, így új hajtójával, Varga Sándorral is eredményes szereplésére lehet számítani.

A 2022-es Pulay Kornél Emlékverseny nyerője Gomez Lakatos Csabával

 

A nap hatodik futamában, a 16:30-kor kezdődő, fordulóstartos Ukiya Hendikepben az utolsó futására hasonló hendikeppet nyerő, Grand Illusion lehet a favorit Nemanja Masic-csal. Legerősebb ellenfele a remek szezont záró, Street Genius lehet Fazekas Imrével. Szilvást régen láttuk futni, azonban a próbafutamban jól mozgott, és a beállítása is kedvező, így főszereplő lehet Nagy Ferenc II.-vel. Benji biztos másodikként, közvetlen a cél előtt hibázott, egy helyezéssel javíthatna, Angyal Andorral a sulkyjában.

A 17 órai kezdetű, nemzetközi amatőrverseny második részében első esélyt képvisel az idén először futó Acélos Fiú, akit ismét Fazekas Andrea fog hajtani. Valentino hasonló futamokban rendszeresen a dobogón végez, így a fogadók egyik kedvence lehet Marcus Gramüllerrel. Adamo Fling közel öt hónapja nem versenyzett, ennek ellenére a győzelme sem lenne elképzelhetetlen finn vendéghajtójával, Teemu Keskitalo-val. Vakarcs RG újra hendikepben fut, így eredményes szereplése várható Hegedűs Sándorral.

Fél hatkor startol el a remek indulókat összegyűjtő Night Lady Díj. A szlovén vendég, Premal MS szoros csatát követően maradt alul, de remek időt produkált, azon forma alapján itt már nyerhet Miskolcsik Valentinnel. Bolide Laksmy tavaly négyszer is tudott győzni, azonban idén először áll starthoz. Ha már elsőre tudná hozni a legjobb formáját, folytathatná nyerő szériáját Veljko Mazsity-tyal. Bűbájos kihagyás után, térhátrányból szerzett egy jobb pénzdíjas helyet, vélhetően az a futás hozhatott rajta annyit, hogy itt már előrébb végezzen Nagy Ferenc II.-vel.

A nap záró versenyében, a 18 órai indítású futamban, a hendikepbe került Charlie’s World kihasználhatja kedvező beállítását és nyerheti a futamot Miskolcsik Valentinnel. Une Dame lábában már van két jó verseny, amely alapján itt már dobogón végezhet Márton Lajossal. Winoc SB jelenlegi hajtójával, Lakatos Árpáddal tudott nyerni december elején, így itt is döntőbe várható párosuk. Airline-nak múlthéten nagyot kellett kerülnie az utolsó kanyarban, azonban az azt megelőző formái alapján számítani kell eredményes szereplésére, őt most Kolozsi Sándor fog hajtani.

SHARE THIS