Bonaparte Boss és Bolide Laksmy a nap hősei

Kilenc remek futam zajlott le a tegnapi ügető versenynapon, ahol két kiváló idomárhajtónak, Veljko Mazsity-nak és Fazekas Imrének is sikerült dupláznia, illetve az egyik meghívott finn hajtónak, Janne Räisänen-nek, Fazekas Andreának, Lakatos Árpádnak, Kárai Józsefnek és a német sztárhajtónak Thorsten Tietz-nek is sikerült versenyt nyernie.

A nap első futamában majdnem papírforma sorrend alakult ki, hiszen az új tréningbe került Enrico Fling folytatta nyerő szériáját Fazekas Imrével, akit a kissé elfáradó Dignitá követett Márton Lajossal. Despasito hibázott a befutó közepén, így ennek “köszönhetően” Euzébió és Nagy Ferenc II. párosa állhatott fel a dobogó alsó fokára.

Fél órával később némi meglepetésre, régi jó formáját hozó Utódló és finn vendéghajtója, Janne Räisänen győzemét hozta. Mögötte a hősiesen küzdő tréningtárs, Anna következett Tänczer Tamással, míg a harmadik helyre Universal Boy és Teemu Keskitalo duója érkezett meg.

A hosszútávú Underpaid Hanover Díjban is favorit győzelem született, hiszen óriási csatában In Love Danover és Thorsten Tietz múlták felül a későn utat találó Compact Boy és Lakatos Csaba párosát. Szintén az utolsó métereken kapott helyet Devoted is, így most meg kellett elégednie Csordás Emilnek a bronzérmet jelentő harmadik hellyel.

Elképesztő izgalmakat hozott a Nyeretlen Háromévesek Versenye, ahol az esélyesek közül többen is hibáztak a verseny különböző szakaszain, azonban nem így tett a Kárai József által hajtott Exclusive Fox és pont a célban volt elől egy rövid nyakhosszal. Ezzel leszorította a nagyot hajrázó Erzsébet Királynő és Márton Lajos párosát a második helyre. A harmadik helyért is nagy csata volt, de végül a futamból pályaelhagyás miatt diszkvalifikálták Ezigent, így Ékszer K állhatott fel a dobogó alsó fokára Kolozsi László hajtásában.

A nap ötödik futama már a kiemelt verseny, a Pulay Kornél Emlékverseny volt, ahol már idei első startjára kimagasló teljesítményt nyújtott a tavalyi Ügető Ligát nyerője, Bonaparte Boss, akit megszokott módón trénere, Veljko Mazsity hajtott. Mögötte Csak a szél ért célba, de őt a startnál vétett hibája miatt diszkvalifikálták, így Unno del Duomo lett a második helyezett Kolozsi Sándorral, míg a bronzérmes helyre Goran Zolnaji másik idomítottja, Cardenas Baba érkezett meg.

A 2023-as Pulay Kornél Emlékverseny nyerője Bonaparte Boss Veljko Mazsity-tyal

 

Fél órával később már a fordulóstartos Ukiya Hendikep következett, ahol az egyik favorit, a Street Genius haladt át elsőként a célvonalon Fazekas Imrével. Mögötte nem igazán volt csata a helyezésekért, hiszen hét hosszra következett a Grand Illusion Nemanja Masic-csal, aki mögött Benji lett a harmadik Angyal Andorral a sulkyjában.

A nap hetedik futama a második nemzetközi amatőr verseny volt, ahol óriási hajrával az első esélyt képviselő Acélos Fiú haladt át nyerőként a célvonalon Fazekas Andreával. Őt a sokáig második spúrban versenyző Winner Boy követte Hegedűs Sándorral, míg a dobogó alsó fokára Vakarcs RG ért fel finn vendéghajtójával, Janne Räisänen-nel.

A napi főversenyben, a Night Lady Díjban is egy fölényes Mazsity-siker született Bolide Laksmy-nak köszönhetően. Mögötte a startot követően kissé rakoncátlankodó, Miskolcsik Valentin által hajtott Premal MS lett a második, míg a harmadik helyét a Nagy Ferenc II. idomítottjának, az egykori Kanca Díj nyerő, Bűbájosnak sikerült megtartania.

A 2023-as Night Lady Díj nyerője Bolide Laksmy Veljko Mazsity-tyal

 

A záró versenyében, a Rinette Streamline Hendikepben Winoc SB és Lakatos Árpád párosa halad át elsőként a célvonalon. Őt Une Dame követte Márton Lajossal, míg a dobogó alsó fokára a sokáig vezető Ügető Star állhatott fel Kolozsi Lászlóval.

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS