/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Surprise of Easter nyerte az első nagydíjat

Kovács Sándor lovai domináltak a negyedik galopp versenynap legfontosabb versenyeiben.


Az 1400 méteres nagyversenyben, a Káposztásmegyeri Díjban a tavalyi Év Lova, Simply The Best öccse, Surprise of Easter végig nagyon magabiztos volt és könnyen, öt hosszal utasította maga mögé a kétszeres bajnok Blazing Cometet. A dobogó harmadik fokára a hűséges Airburst ért fel.

A télen komoly összegért, 52.000 euróért vásárolt hároméves Il Ministro Ifj. Kozma Istvánnal igazolta magas árát és munkaformáit, a háromévesek első jelentős futamában, a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben. A nyerő lovat itt is, csak úgy, mint a nagydíjban Kovács Sándor idomította.

E két siker egyben a champion lovas, Ifj. Kozma István számára is két győzelmet jelentett.

A nap harmadik komoly versenye, a 2000 méteres Igazgatósági Díj parázs küzdelemben dőlt el. Fej hossz, rövid fejhossz volt a bírói ítélet Avoiding Water, Guilian és Berkshire Rebel között, meglepetésre a Magyar St. Leger nyerő Agreement nem került küzdelembe.

A keretprogramban is láttunk jónéhány remek futamot, Easy Cash és Admirable Louvre sportszerű küzdelme sokáig emlékezetes marad csakúgy, mint a hároméves D’Angelo fölényes start-cél győzelme 1900 méteren a nap hatodik futamában.

Dame Shelby már réges-régen kinőtte az ötödik kategória mezőnyét, így újabb fölényes győzelme nem volt senki számára sem meglepetés. Ribárszki Sándornak is volt oka az örömre a versenynapon, a nyeretlenek versenyében kettős sikert hozott számára Endymion és Skinny Jeans.

A nap záró futamában több izgalom volt a kelleténél, a verseny győztese Lost in Spece lett.

Folytatás jövő hét vasárnap. A most jól futó lovak közül többekkel a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show záró napján, május 7-én vasárnap fogunk találkozni.

 

szöveg: Krebs András

fotó: Vértesi Boglárka

SHARE THIS