/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Nemzetközi galopp versenynap, nemzetközi díjazással

A Kincsem Park az egyik legfontosabb törekvésének a megvalósításában egy újabb lépcsőfokhoz ért. Majd egy évtizede fogalmazódott meg, hogy a legrangosabb ügető és galopp versenyünk és versenynapunk színvonalát, a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően emeljük fel a világon mindenütt jegyzett black type szintre. Ehhez jó pálya, kiváló versenyrendezés, kiemelt díjazás és klasszis, nemzetközi szinten is jegyzett versenylovak kellenek.

Marschall József Emlékverseny 2022

Kozma Ferenc Emlékverseny 2022

Az ügetősportban ezt a lépést már sikeresen meglépte a Kincsem Park. A legrangosabb futamunk, a Marschall József Emlékverseny mind a megemelt, és nyugaton is jelentősnek számító díjazásával, mind pedig a versenyben futó lovak tudása miatt, kiérdemelte a Gr3-as nemzetközi besorolást. Az elmúlt évek mezőnyei és versenyeredményei igazolták a versenyszervező és a nemzetközi ügetőszervezet elképzeléseit. A látványos és színvonalas versenyek Nyugat-Európában is eredményes lovakat szólítottak meg, akik színvonalas versennyel szórakoztatták a közönséget és a fogadókat.

 

Örömmel mondhatjuk, hogy a hazai galoppsport is hasonló utat járhat be. A kifogástalan minőségű pálya és a versenyrendezés adott. Ehhez jön az egyik legfontosabb elem, ami komoly hatással van a versenyben indulókra, a kiemelt versenydíj. Utóbbi elengedhetetlen a jó és erős nemzetközi mezőny eléréséhez. Ennek érdekében a versenyszervező megemelte a szeptember 2-i nemzetközi galoppversenynap mind a három kiemelt futamának a díjazását, mely magával vonja a különböző – többek között tenyésztői – prémiumok emelését is. A legnagyobb galopp versenyünk, a 2400 méteres Kincsem Díj összdíjazása 22 millió forint lesz 2023-ban, míg az 1600 méteres Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban és az 1000 méteres Overdose Díjban egyaránt 8 millió forintért küzdenek a telivérek.
Bízunk benne, hogy mind a két lóversenyszakágban az eddigiekhez képest is nagyobb lesz a hazai és a nemzetközi érdeklődés, melyből nem csak a rajongók, hanem az egész hazai lóversenysport profitálhat.

Imperiál Díj 2022

Szöveg: Krebs András

SHARE THIS