Már a szezon első versenyén nyolc futammal kezd az agár szakág!

Április 22-e szombat nagy nap az angol versenyagaras “társadalom” számára, hiszen végre elindul a várva várt 2023-as szezon! A Szezonnyitó Nagydíjon máris nyolc futamban állnak starthoz az agarak, ami az elmúlt két év ötfutamos szezonkezdéséhez képest nagyon szép fejlődés. A szakág határozott felfelé ívelése és folyamatos fejlődése egyértelműen látszik a számokból, hiszen idén, már eddig számos új futtatóval és közel 40 teljesen új agárral bővült az állományunk. A negyedik év kezdetére így már több, mint 150 aktív agárral büszkélkedhetünk, ami az eddigi évek tapasztalatai alapján még jócskán növekedni fog a szezon folyamán, így talán nem túlzás azt mondani, hogy a Kincsem Park legfiatalabb szakága előkelő helyet foglal el a prominens intézmény történetében.
Az agárversenyek szombati versenynap lévén váltva kerülnek megrendezésre az ügető futamokkal, azaz kb. fél óránként lesz egy futam, a már megszokott módon; először rövid távon, majd 480 méteren. Az első futam 14:45-kor áll starthoz.

Már most, az első versenyen viszonylag sok pályakezdő fiatal agár mutatkozik be, akikből remélhetőleg számos új közönség kedvenc fog kikerülni a szezon folyamán.
Név szerint a következők:

    • Ciklon (Homokvihar Sparrow) és Jean Grey (Homokvihar Vulture) a Weekend Offender Kennel és Labancz Zsuzsa tréningezésében lépnek pályára.
    • Betty (Speed-Warrior Lucky Betty) és Lujza (Christina Bernath’s Lujza) Forgács Lóránd agarai, aki újdonsült futtatóként mutatkozik be agaraival.
    • Sheyla (Diamond Heart Sheyla) román színekben, Andrei Hendrea tréningezésében áll starthoz.
    • Desert Rose (Runtastic Desert Rose) Novák János saját tenyésztésű és tréningezésű fiatal szukája.
    • Etta (Fire Height Demi) és Vinnie (Faithful Vinnie) a 2021-es Év Trénere Díj győztesének, Papa Adriannak fiatal agarai.
    • Pedro (Dragonheart Pedro) és Orion (Skyler Star Orion) szintén román színekben, Daniel Gavris és Petz László közös tulajdonában debütálnak.
    • Lana (Skyler Star Nysa) Tóth- Buday Napsugár szintén újdonsült futtatónk fiatal agara.
    • Füge (Bountylaw Banana) Dobos Márton tréningezésében.
    • Holovác Kettő (Stemgrove Holovác Kettő) aki gazdájával, Fülöp Noémivel közösen mutatkoznak be.

Nagyon sok sikert és csupa pozitív tapasztalatot kívánunk nekik, hisz mindannyian tudjuk mennyire nagy dolog első alkalommal starthoz állni! A fiatalok mellett természetesen számos, a tavalyi évről jól ismert kedvenccel is találkozhatunk, a teljesség igénye nélkül csak hogy pár nevet említsünk; Tamo Blake, Rio, Bonnie, Lucy, Olimpia, Conamera, Devon, Hurrikán, Willy Wonka, Stacey és még sokan mások, akik nemcsak a fogadási kedvet növelik, hanem a biztos izgalmat is garantálják.

Akik nem tudnak személyesen jelen lenni, azok a https://kincsempark.hu/elo-verseny-kozvetites/ oldalon tudják élőben nézni a futamokat, fogadni pedig a https://bet.lovi.hu oldalon lehet.

Fotó: The Sighthound Photographer

 

 

SHARE THIS