Coral Star Hendikep

Április 22-én, a hónap utolsó ügető versenynapján nyolc izgalmas futam várja a Kincsem Parkba látogató közönséget.

A belépés továbbra is díjtalan!

A versenynap első futama, a 14:00-kor kezdődő a Hunter Star Díj lesz, ahol Diófás ismét idomárja, Varga Sándor kezében indul, így remek, első esélyt képvisel. Dee Dee AT megbízható versenyző, talán itt már megszerezheti esedékes győzelmét Branko Skenderovic-csal. Aerodynamics továbbra is formában van, a második sor ellenére a dobogón köthet ki Fazekas Imrével. Ha rendesen eljön a starttól Eternity Bar, ismét eredményes futása várható, most Josip Gabric fogja hajtani.

Fél órával később már a fordulóstartos Glamour Star Hendikep fog következni, ahol a múlthéten hibázó Charlie’s World vigasztalódhat Miskolcsik Valentin kezében. Vanderlének kedvező a beállítása, hosszabb kihagyása ellenére már elsőre a dobogón végezhet Komáromi Krisztinával. Wonderchild  nem futott szerencsés versenyt amatőrrel, azonban idomárjával helyre érhet.

15 órakor a teltházas, Glitter Star Hendikep mezőnyét vezeti fel a startautó az 1800 méteres versenyre, ahol Berill Lady lehet a favorit Fazekas Imrével. Múlthéten már elsőre, amatőrrel remek formával jelentkezett Adamo Fling, így Csordás Emil kezében most is esélyénél van. Legutóbb sárban is eredményes volt Very Nice Photo és Vezér Emese párosa, most ismét dobogós helyezésben reménykedhetnek. Balerina R. helyzetét nem könnyíti a második sor, ha jól alakul számára a verseny küzdhet a jobb pénzdíjas helyekért Balogh Bernadettel.

15:30-kor startol el az Illusion Star Hendikep, ahol Kolozsi László kezében elveszítheti nyeretlenségét a Lucky Star istálló kancája, Dezmin Lady. Antónia Schwim közeli második volt két hete, itt akár már nyerhet is Weber Zsolttal. Chicago helyzete jóval könnyebb ebben a társaságban, mint legutóbb, a győzelemért is harcban lehet Nagy Ferenc II.-vel, csakúgy, mint a pihenője után először starthoz álló Dulcinea del Toboso Horváth Zoltánnal.

16 órakor indítják majd a napi főversenyt, a Coral Star Hendikepet, ahol az óriási formában lévő Big Ben Bax és Kolozsi Sándor szerezhetik meg idei második közös győzelmüket. Übü királynak nem ez a megszokott kategóriája, azonban tavaly júliusban futott utoljára versenyben, így kérdés elsőre milyen formával tér vissza Márton Lajos kezében. Street Genius idei első futását egyből győzelemre váltotta, azonban a második sorból már nehezebb dolga lesz, mint legutóbb, de így is eredményes szereplés várható tőle és Fazekas Imrétől. Juhász Balázs idomítottja, Velence R. februárban remek időt produkált, ha ismételne küzdhetne a dobogós helyekért.

2000-ben, a 43. Négyévesek Nagydíját nyerte Coral Star Szűcs Attilával, idomárja Dénes Áron volt

 

Fél órával később következik egy szintén maximum létszámmal induló futam, az engedményes, fordulóstartos Izzy Star Díj. Élete első versenyében indul Davide Fling, azonban származása és a próbafutamban nyújtott teljesítménye révén már elsőre elveszítheti a nyeretlenségét Veljko Mazsity-tyal. Newton biztos elsőként ugrott, ha ezt most nem tenné, győzelme sem lenne elképzelhetetlen Antun Horvatski-val. Etalon N legutóbb egészen a befutó közepéig remekül ügetett, de ismét galoppozás lett a vége, így ha most körbe menne rendesen, egy dobogós esélyben reménykedhetne Csordás Emil kezében. Doki javulást mutatott múlthéten, ha tovább tudna fejlődni csatázhatna a helyezésekért Kolozsi László kezében, csakúgy, mint a friss nyerő Exclusive Fox, akit Kárai József engedményének köszönhetően ismét jó szereplése várható.

17 órakor startol el az Up Star Díj, ahol igen ígéretes lovakat adtak indulónak. Celerina Boss ebben a szezonban már meghozta a tőle várt javulást, így ismét harcban lehet az első helyért Veljko Mazsity-tyal. Catania R. hibázott a Pulayban, így nem ért küzdelembe, itt vigasztalódhat valamilyen dobogós helyezéssel Marko Slavic kezében. Tour de Lux idei első futására majdnem top formát igazolt, ha ismételne, nagyon közeli esélyt képviselne Angyal Andorral.

A nap záró futamában, a 17:30-as indítású Jackpot Star Hendikepben a legutóbb könnyed győzelemmel jelentkező Anybody ott folytathatja, ahol abba hagyta, és ráduplázhatna legutóbbi elsőségére Csordás Emil a sulkyjában. Ügyeske remekül mozgott Veres Éva hajtásában, amely aranyérmet jelentett párosuknak, így ők lehetnek a favorit legnagyobb ellenfelei. Bombay legutóbb egy szép második helyezéssel jelentkezett be, hasonló futás várható tőle és Komáromi Krisztinától. Valentino még nem a régi önmaga, de képessége révén bármikor megvillanhat és meglepheti a társaságot Miskolcsik Valentinnel.

SHARE THIS