/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

Cherokee a Szezonnyitó Nagydíj S2/S3 győztese

A Szezonnyitó Nagydíj S2/S3 futam győztese Cherokee (Homokvihar Cherokee), aki 17.22 (S1) -es befutási idővel állt dobogóra a versenynap első sprint futamában.
Tulajdonosa és trénere Pádár Renátó.

Ő az első agarad?
Gyerekkoromban voltak magyar agaraink, de angol versenyagárban ő az első, illetve a testvére, Dakota.

Ez volt Cherokee első győzelme, ráadásul eddigi futásai legjobb eredményével. Milyen érzés volt első ízben dobogóra állni a Kincsem Parkban?
Valami elképesztő. Sokan nem bíztak bennünk, nem hitték esélyesnek, többen meg is kérdezték a verseny előtt mennyivel mérlegeltem, mert túl nagynak tűnik, úgyhogy azt hiszem nagyjából csak én hittem benne, hogy meg tudja csinálni. Tavaly év végén változtattam a tréningjén, ami egyértelmű és látható eredményeket mutatott már a Szilveszteri Nagydíjon, úgyhogy idén már ezzel a tréninggel kezdtük el a felkészülést, illetve a megfelelő is súlyát is mostanra találtam meg.

Mikor láttad a futambeosztást számítottál rá, hogy lehet esélyetek a győzelemre?
Mi mindig a dobogóért hajtunk, de a reális esélyeket latolgatva is mindenképp az első kettőbe vártam.

Nagyon szoros futam volt, óriási küzdelem Orlennel, mit szólsz hozzá, hogy sikerült megvernie a futam legtapasztaltabb agarát?
Valamilyen szinten jó érzés volt igen, de számomra attól volt igazán édes ez a győzelem, mert tudtam, hogy nem sokan szavaztak bizalmat nekünk, mert a szezon legelső versenye volt és nem utolsó sorban azért is, mert aznap volt a születésnapom.

Melyik lesz a következő verseny, amire készültök?
A soron következőre úgy néz ki nem tudunk jönni, így a május végi Tavaszi Kölyök Derby versenynapon indulunk legközelebb.

Fotó: Perlusz Piroska

SHARE THIS