/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

FEGENTRI Junior – Firenze

Írta: Kovács Botond.

Ahogy arról már hírt adtunk, az Európai Póniverseny Szövetségben végzett kapcsolatépítés révén Magyarország is meghívást kapott a FEGENTRI (Nemzetközi Úrlovas Szövetség) Junior versenyeire. Az öt fordulóból álló bajnokság helyszínei Firenze, a svéd Bro Park, Chantilly, Livorno és Budapest.

Az első versenyt április 25-én rendezték az Ippodromo del Visarnóban. Hazánkat Czene Leila Izabella képviselte. A 600 méteres futamban öt olasz, egy francia és egy svéd versenyző mellett Leila Vulcano nyergében kentrézett ki a starthoz, majd az izgalmas verseny után a hatodik helyet szerezte meg, és így még éppen elcsípett egy pontot, ami jól jöhet a végső elszámolásnál. A futamot a hazai pálya előnyét élvező Lavinia Picchi nyerte Zimbabwe nyergébe.

A versenysorozat utolsó futamára a Kincsem Parkban kerül sor, az őszi Nemzetközi Lóverseny Fesztiválon, ami ugyan távoli még, de annyit elárulhatunk, hogy a Kincsem Nemzeti Kft. menedzsmentje és a Connolly’s RED MILLS – Magyar Póni Championátus szervezői is komoly előkészületeket tesznek, hogy emlékezetes sportélményben legyen része a résztvevőknek és a publikumnak. A következő FEGENTRI Junior állomás Svédország lesz, majd nyáron Cziráky Zsombor veszi át a stafétát Franciaországban és indul tovább Olaszországba.

Fotók: Francesco Rosellini

SHARE THIS