/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Szezonnyitó Nagydíj S0/S1 futam győztese Willy Wonka

A Szezonnyitó Nagydíj ötödik sprint futamának győztese S0/S1 kategóriában Willy Wonka (Stemgrove Willy Wonka) 16.72-es (S0) befutási idővel.
Tulajdonosa Mocher Tamás, trénere Ganyecz Mihály.

– Willy Wonka két és fél éves, mondhatni a legjobb korban van, amit egy fantasztikus szezonkezdő időeredménnyel bizonyított is. Mit vársz tőle ebben az évben teljesítményben, van még benne további fejlődési potenciál szerinted?
Mindenképpen fejlődést várok tőle, egyelőre még sprint távon, aztán később szeretnénk újra megpróbálni a 480 métert. Tavaly azt tapasztaltuk, hogy ott nem ugyan azt a kategóriát tudja, mint sprinten, így próbálunk változtatni mind az edzés technikán, mind az etetésen, de ha nem sikerül, akkor is nyugodt szívvel tesszük majd vissza sprintre, mert ott bizonyítottan jól teljesít.

– Van konkrét kitűzött verseny, amin már szeretnéd 480 méteren indítani?
A Magyar Derby kérdéses még egyelőre, hogy ott 480 vagy 280 méteren indítsuk, ezt még meglátjuk az addigi futásai alapján.

– Ismerve a mezőny többi tagját számítottál győzelemre, vagy legalább dobogós helyezésre?
Mindig számítok a győzelemre, még akkor is, ha a reálisan látszik, hogy nincs esély, vagy más esélyesebb, akkor is mindig úgy megyek versenyre, hogy remélem, hogy tudunk nyerni. A versenyt megelőző társas edzéséből kiindulva, ahol többször is összekoccant az egyik társával, tudtam, hogy ütközések nélkül ez az eredmény csak jobb lehet, mint ahogy ez be is igazolódott.

– A Szezonnyitó napján Isaszegen is volt verseny, ahol szintén több dobogós helyezéssel gazdagodtál. Ha lehet ilyet kérdezni, melyik győzelem volt a legkedvesebb aznap a szívednek és miért?
Igazából nem lehet így különbséget tenni, de talán Skye (Hasskona Skye) isaszegi győzelme volt a legkedvesebb számomra, mert ő áll a legközelebb a szívemhez, illetve mert egy év kihagyás után, amikor nem nálam futott, nem tudtam, hogy vissza tudom-e hozni őt a 2021-es szintre.

Fotó: Szoboszlay Csilla

SHARE THIS