/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Szezonnyitó Nagydíj S0-s futam győztese TAMO Blake

A Szezonnyitó Nagydíj hatodik és egyben utolsó sprint versenyének győztese S0 kategóriában TAMO Blake (Cserihegyi TAMO Blake), aki a nap legjobb, 16.71-es (S0) rövidtávú idejével állt dobogóra.
Tulajdonosa dr. Komáromi Viktória, trénere Komáromi Diana. Kérdéseimre ez alkalommal Viktória válaszolt

TAMO Blake, aki veretlenül ment végig a 2022-es Kincsem Park Sprint Derby futamain, győzelemmel zárta a tavalyi, – és kezdte meg az idei szezont, ráadásul a nap legjobb sprint idejével. Miért ő lett a te agarad anno az alomból?
Régóta szerettem volna egy saját agarat, ezért abban maradtunk a testvéremmel Diával, hogy amikor lesznek náluk picik, akkor választok majd egyet közülük. Négy színre, súlyra tökéletesen egyforma fekete kis kan született négy évvel ezelőtt, így semmi szakmaiság nem vezérelt, őt vettem föl először, így esett rá a választás. Mivel versenyagárnak lett szánva, ezért Diáéknál maradt, náluk nevelkedett és él azóta is, hiszen én magam egyáltalán nem értek a sporthoz és egy agár felkészítéséhez.

Blake pár nappal a verseny előtt töltötte be a negyedik életévét, hogy tervezitek, fog még idén is versenyezni ugye?
Az idei évet még mindenképpen, utána pedig majd meglátjuk/ meglátják a továbbiakat, hogy milyen formában lesz.

Az idei szezont is vegyes távokon tervezitek vele, mint eddig?
Most elsősorban a szezon kezdés miatt indult rövid távon, de hogy pontosan mik a tervek az idei évre vonatkozóan, azt minden esetben Dia és István döntik el a legjobb tudásuk alapján. Én soha semmibe nem szólok bele, mindenben maximálisan rájuk hagyatkozom, hisz ők tudják mi a legjobb Blake-nek.

Ritkán látunk a versenyeken, de mindig nagy öröm, mikor a tulajdonosok is jelen vannak. Számíthatunk Rád idén esetleg gyakrabban?
Kaptam egy kölyköt tőlük tavaly a Hasskona Odile x Pride of Hungary alomból, aki kedvencként él velem és most másfél éves, így a tavalyi évben nem nagyon tudtam személyesen jelen lenni a versenyeken, de most már van akkora, hogy együtt is ki tudunk jönni, úgyhogy tervezem, hogy jövök gyakrabban. De ha más nem, online mindig figyelemmel követem Blake futásait.

Fotó: Szoboszlay Csilla

SHARE THIS