Hitelező Díj

A fergeteges Tavaszi Food Truck Show hétvégéje után, újra az ügetők örvendeztetik meg a Kincsem Parkba látogató közönséget május 13-án, szombaton kilenc izgalmas futammal.

A belépés ingyenes, kezdés 14 órakor!

A versenynap első futama a First King Díj I. része lesz, ahol közel azonos esélyű lovak állnak majd starthoz. Több fogatnak is az legutolsó futása ugyan arra a versenyre esik, így érdekes befutási sorrendre, visszavágókra lehet kilátás. Favorit talán Demi Moore lehet Márton Lajossal, aki a lefutási időt tekintve a legjobbal rendelkezik 3 héttel ez előttről. Ugyan ebben indult még Ernesto és Angyal Andor párosa is, akik dobogósok lettek akkor, hasonló eredményben bizakodhat a roppant egyenletesen teljesítő Easy Bet és Horváth Zoltán duója is. A friss kvalifikációs formával rendelkező Eposz, akár  első startjára egy jobb pénzdíjas helyezést is elérhet Hajnal Tiborral.

Fél órával később a fordulóstartos Timoteo Hendikep következik. A nap nyerőjét is ebben a futamban találjuk, aki nem más, mint Berill Lady Fazekas Imrével. CR-Seven utoljára is remek időt ügetett, mostani hajtónőjével, Fazekas Andreával már van egy közös győzelmük, amely tovább növeli az esélyeiket. Bizony ám jó évet produkált eddig, ha nem hibázik most is a dobogón köthet ki Nagyváry Andreával.

15 órakor startol el a First King Díj II. része, a múlthéten próbafutammal visszatérő formája alapján Drina TIM lehet a favorit Búrány Adriánnal. Elthon John AT-t szintén egy próbafutamban láthattuk április elején, ha hasonló teljesítmény nyújt, mindenképpen a dobogón végezhetne trénerével, Ozsvár Zoltánnal. Ezigen amatőrrel sajnos elhagyta a pályát az utolsó métereken, ha rendesen körbe megy idomárjával előrébb végezhet. Édes K, ha tudja a legjobbját csatázhat az elsőségért Kolozsi Lászlóval.

A nap negyedik futamában, 15:30-as indítású a Lali Király Hendikepben igen jó képességű lovak álltak starthoz, ahol a topformában lendülő Anybody képvisel ismét remek esélyt trénerével, Csordás Emillel. Carlos Fox ötödik helyezettként is nagyot futott, számolni kell itt is az ő, és Nagy Ferenc II. jó szereplésével. Very Nice Photo látványos küzdelemben múlta felül ellenfeleit, hasonló futást várhatuk most is tőle, valamint Vezér Emesétől.

16 órakor a Nobody Díjat fogják futni, ahol nehéz rámutatni egy kimagasló sanszra, talán Dream of Mine lehet a favorit Fazekas Imrével a próbafutamban látottak alapján, de erős ellenfele lehet a nagy léptékben javuló Csodabogyó és Varga Sándor párosa. Remek eséllyel indul még, a múlthéten a Ferge László Emlékversenyben szerzett ötödik helye után Euzébió is, aki egy kisebb hibát vétve szerezte az előbb említett helyezést Nagy Ferenc II.-vel. Emeli Sandé A.T. kihagyás utáni második startjára már előrébb végezhet Branko Skenderovic-csal.

Fél órával később már a tiszteletdíjas Báncs Lajos Emlékverseny mezőnyét vezeti fel a startautó az 1800 méteres startvonalhoz. Ismét egy Nagy Ferenc II. idomításnak van jó esélye egy szép helyezésre, hiszen Chicago remek beállítását egy ezüstéremre cserélte legutóbb, így itt már első helyen végezhetnek. Akár egy visszavágóra is lehet kilátás, mivel Antónia Schwim Chicago mögött volt harmadik, ha itt jobban jön ki a lépés neki, akár nyerhetne is Weber Zsolttal. Blazing Speed győzelme már régóta esedékes, kisebb pihenője után itt már talán sikerülhet neki és állandó hajtójának Fejszés Kittinek. Credit Card új istállóba és tulajdonba kerülve már első startjára eredményes szereplést hozhat Szennovitz Adéllal a sulkyjában.

A nap hetedik futamában, a 17:00-kor kezdődő Francis Diamond Díjban a bombaformában lévő, akár potenciális Derby-induló Diófás szerezheti meg idei harmadik győzelmét Varga Sándorral. Dee Dee AT folyamatosan jön előre, azonban nyernie még nem sikerült, talán itt már megszorongathatja a favoritot Branko Skenderovic-csal. A tavalyi Kétéves Nagydíjának nyerője, Éjjeli Hölgy élete második startjára készül ebben a versenyben, ahol idősebb lovak ellen fog futni, de ha nem hibázik, dobogós helyezésben bizakodhat Fazekas Imrével. Can Tach Lux kisebb galoppozása ellenére is tisztességes időt ügetett, ha most rendesen körbe megy, a győzelme sem lenne elképzelhetetlen Milan Kovacevic-csel.

A 17:30-kor indítják a 2023.évi Kincsem Park Kupa Hendikep III. futamát, ahol az új kézben induló Mangoraja és Horváth Lilla párosa lehet a favoritok egyike. A győzelem várományosa lehet még a finn amatőrrel is remek időt ügető Universal Boy, akit most Gyolai Nikolett fog hajtani. Timoko R.L. biztos nyerés után most amatőr kézben, Rapcsó Balázzsal fog indulni, ha nem ront párosuk, akár duplázás is elképzelhető lenne. Zoom Photo az örökös dobogós helyezett, a második sor ellenére itt is számítani kell eredményes szereplésére tulajdonosával, Pekker Györggyel.

A versenynap legvégéig, 18:00-ig kell várni a napi főverseny indulóinak starthoz állásához, hiszen ekkor kezdődik  majd Hitelező Díj. Két Derbyre készülő négyéves is fut ebben a futamban, akik közül Dolomit Boy lehet a favorit Josip Gabric-csal, hiszen idei első startjakor is remekül zárkózott Titán Lady fia, így itt már sikerülhet neki az első hely elérése. Casino Royale szintén ígéretesen mozgott pihenője utáni első versenyében, ezért könnyen lehet, hogy megszorongathatja majd az első szanszot, Angyal Andorral a sulkyjában. Como Tiago sérülés és pihenő után lévő visszatérő versenyére készül, de akár már elsőre küzdelembe érhet Fazekas Imrével.

A 2022-es Hitelező Díj nyerője Acélos Fiú Fazekas Andreával

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS