/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Kincsem Food Truck Show S1-es futam győztese Zserbó

A Kincsem Food Truck Show harmadik sprint futamát Zserbó (Christina Bernath’s Geraldine Zserbó) nyerte óriási fölénnyel és egy 16.89-es (S0) szuper befutási idővel. Tulajdonosa és trénere Komáromi Diana.

Zserbó 2021 nyarán kezdett el edzésekre járni, de végül csak az év két utolsó versenyén indult, tavaly pedig egyáltalán nem állt pályára.
Igen, Zserbó akkoriban még Racsek Karcsi tréningezésében volt és a két decemberi versenyre neveztük csak be. A legelső megmérettetésén harmadik lett, a Szilveszteri Nagydíjon pedig úgy lett ötödik, hogy a kanyarig vezette a mezőnyt, aztán Blake hátulról belement, így ő hátra maradt, majd volt abban a futamban szinte minden, ami zavaró tényező (verekedés, cél után borulás), úgyhogy végül örültem, hogy bár ötödik helyen, de épségben jött le a pályáról.
2022-ben már nálunk lakott, de (ahogy utaltam rá az évértékelő beszélgetésünk során) sajnos háttérbe szorult a vendég agarak mellett a kennelünkben, egyszerűen nem volt rá időnk, hogy normálisan felkészítsük, így inkább nem is neveztük versenybe.

Az idei évre mik a terveitek vele, fog futni gyakrabban?
Mindenképpen! Idén nem vállaltunk tréningre agarat, csak a sajátjainkra szeretnénk koncentrálni.

Gyakorlatilag start-cél győzelmet aratott az első versenyén elért második helyezés után. Számítottatok rá, hogy fog tudni nyerni, főleg ilyen hatalmas fölénnyel, vagy meglepetés volt az eredménye?
Számítottam rá, hogy a mezőny első felében végez, és ha tiszta futama lesz, vagyis nem futnak bele, nem lökik ki stb., akkor nyerhet is. A nagy előnyben benne volt az is, hogy a többiek közül páran kicsit összegabalyodtak a start után, enélkül szorosabb lehetett volna a befutó.

Láttok benne lehetőséget a 480 méteres távra is, vagy marad sprinten?
Kifejezetten ügyesen startol, hasonló stílusban, mint ahogyan az apja, Jerry (Mashmad Bale) tudott, ami természetesen nagy előny a rövidtávú versenyeken, hiszen aki elöl fut, az olyan ívet választ, amilyet szeretne, de 480 méteren is szeretnénk majd mindenképpen kipróbálni. Ehhez azért még jó pár futásra szüksége lesz, egyelőre a rövidebb táv is elég neki.

Fotók: The Sighthound Photographer

SHARE THIS