/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Úton a Derby felé

Május 8-án újabb terminus zárult le a legjobb háromévesek vonatkozásában. Az Alagi Díjból és a 101. Magyar Derbyből is jónéhány törlésre került sor, azaz alakul a legjobbak névsora.
Az Alagi Díjra – természetesen –  eleve kevesebb nevezés érkezett, a lehetséges mezőnyből most törölték a Nemzetit kisebb sérülés miatt kihagyó Baby Tour-t, a versenyben még nem látott Celektívet, az elmúlt hétvégén a vártnál halványabban futó Áprilisi Mókát és Mr. Jury Twister-t is. Pénzügyőr a mérföldes klasszikusban elharapta a nyelvét, ez is közrejátszhatott abban, hogy utolsóként ért célba, őt is kihúzták a hosszabb távú nagyversenyekből. The Little T a Hazafi Díjban formát futott ugyan, de a menedzsment úgy ítélte meg, hogy javulás híján ez kevés lehet a későbbiekben a legjobbak ellen. Legendary Joy sem ment rosszul a Papp Sándor Emlékversenyben, de egy sajnálatos és komolynak tűnő sérülés miatt tulajdonosai kénytelenek voltak őt is kihúzni a folytatásból. Carlos Ray elsőre remekül mozgott a Nemzeti Díjban és értékes második helyezést szerzett, ezzel együtt azonban kivették az Alagiból és a Derbyből is. Vélhetően a folytatásban rövidebb távokon próbálkozik, ahol abszolút top ló válhat majd belőle. Lisboa-t és Imposing Pan-t most nem láttuk, az Alagiból mindkettőt kiradírozták, a német importot viszont a Derbyben még állva hagyták.
A 25 millió forint összdíjazású klasszikusból a fentieken kívül törlésre került még az idén egyszer futott Magistrale, a múlt vasárnap lejelentett Merlin, a Hazafi Díjban kilencedikként végző Mesetár, illetve az ott sérülést szerző Vanity Vision és a korteherben közepes formával jelentkező Sándor Mátyás.

Jelenleg az Alagi Díjban 11 telivér maradt állva, érdekesség, hogy közülük május 14-én pályára lép majd Lost In Space, egy héttel a Nemzeti Díj után az ott egyébként jól futó Raport, illetve az 1400 méteres nyeretlenben bemutatkozik Mezzaluna, akit ilyenformán “tippeletlenül” is komolyan kell majd figyelni! Az alakuló mezőnyből Amore Boy eddigi formája a legmagasabb (68), de nincs messze tőle Il Ministro (67 – Erdődy) és Racing Ray (66) sem.
A Derby mezőnye most még jóval népesebb, közel 30-an vannak talpon, az eddig legjobbnak tűnő háromévesek mellett (a Nemzeti Díj-nyerő Arames most a legjobb 73,5-es formával) sok olyan ló neve is szerepel a listán, akiket eddig keveset láttunk, vagy éppen alacsonyabb formával rendelkeznek. Idő azonban van még bőven, a következő hetekben, illetve június első hétvégéjén, majd azt követően, hétfőn sokkal okosabbak leszünk majd!

SHARE THIS