/ by /   A nap híre, Hazai galopp hírek / 0 comments

Gönczi Rebeka 100. versenyét nyerte

írta: Krebs András

Áztató eső és hűvös idő várta a lóversenybarátokat vasárnap délután a Kincsem Parkban. A hatalmas csapadék ellenére mind a gyep,mind a szintetikus pálya tökéletes feltételeket biztosított egész nap a lovaknak. A nyitóversenyben Bakos Eszter lova, Leo búcsúzott a nyeretlenségétől. Az 1200 méteres nyeretlen futamban White Mare’s Son, míg 1600 méteren hasonló feltételű versenyben Jeriko volt a legjobb.

A nap harmadik futamában Karaszek Sándorra emlékeztünk, aki Pendragonnal Magyar Derbyt tudott nyerni a rendszerváltás hajnalán. A tiszteletére rendezett 1000 méteres versenyben Jozef Roszival lovai domináltak, most Jumeirah Beach volt a jobb.

Gönczi Rebeka számára emlékezetes versenyt hozott az Eleki Hendikep, a mosolygós lovas 100. versenyét nyerte, társa a hároméves kanca Regina volt.

Az Amatőrversenyben is jött a papírforma, a már formát igazolt lovak közül Najisnki nyert. A napi főversenyben a Székkutasi Díjban az ír földön nevelkedett nagytermetű és késői Galileo mén szinte lubickolt a mély talajon és Ifj. Fejes Lajos hathatós közreműködésével megnyerte a pályafutása első versenyét. A nap zárófutamában Expect No Mercy zsokéval meghozta a várt javulást, ami egy nagyon magabiztos győzelmet eredményezett.

Folytatás jövő vasárnap, remélhetőleg már napos időben.

 

SHARE THIS