/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Kincsem Food Truck Show S0 győztese Rio

A Kincsem Food truck Show S0-s futamának győztese az idei szezon legjobb – 16.51 (S0) -sprint idejével Rio (Nonstop Hunter Illegal). Tulajdonosa és trénere Baglyos Ferenc.

Rio idei első és második futását szinte össze sem lehet hasonlítani, még úgy sem, hogy egyik sem volt számára teljesen tiszta, ütközés, ill. “masszírozás” mentes futam, azonban legutóbb sokkal robbanékonyabb stílusban futott és nyert is. Minek tudod be ezt a változást?
Elég kemény tavaszi alapozáson vagyunk túl, ami kicsit megviselte őket, úgyhogy a második versenyre többet pihent, illetve törekedtem arra, hogy testileg lelkileg feltöltődjön. Olyan, az eddigiektől eltérő edzésmunkát végeztünk, amivel sikerült egy kicsit kiszakadni a monotonitásból. Kaptam egy egyszerű, de jobban belegondolva sokat mondó és elsődleges tanácsot: tartsam “fitten” az agaramat.  Azt hiszem sikerült.

A tavalyi évet 480 méteren versenyezted végig vele, ott is nyílt osztályban, a legjobbak között. Idén miért sprinten kezdtetek?
Nem volt még szezon elejére 480-as formában. Nagyon gyors a versenyek elején, úgyhogy kipróbáltuk ezt a távot. Életében nem volt még jó startja, ha ráérezne, sprinten nehéz lenne megverni. Mózessel, a pálya kezdő fiatal agarammal szerettem volna hosszabb távon kezdeni a szezont, de sajnos lett egy apró bár nehezen gyógyuló sérülése, így a fő célunkról, a Kölyök Derbyről lemaradunk.

Marad itt Rio, vagy visszaálltok idővel a hosszabb távra?
Jobb most, mint múlt évben, úgyhogy az előttünk álló verseny, illetve edzés formától függ majd.

Van kitűzött célod, terved vele erre a szezonra?
Kihozni belőle a maximumot és minél többször nyerni. Erőnlét szempontjából a legjobb korban lesz idén. Persze a Derby sorozatra a legjobb formáját szeretném hozni és megszerezni a végső győzelmet, bármelyik távon is fog indulni.

Fotó: The Sighthound Photographer

SHARE THIS