/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai agár hírek / 0 comments

A Kincsem Food Truck Show A0 futam győztese Whisper

A Kincsem Food Truck Show A0-s futamának győztese Whisper (Christina Bernath’s Whisper), aki élete első 480 méteres versenyét nyerte egy remek, 29.12-es (A0) időeredménnyel. Tulajdonosa és trénere Béres Zsolt Attila.

Whipser most futott életében 480 méteren, olyannyira, hogy még edzésen sem próbáltátok ki ezt a távot. Miből gondoltad, hogy jó lesz neki ez a táv, illetve, hogy fogja egyáltalán bírni?
A 280 méteres versenyén másodikként ért be és már többször mondták nekem, hogy hasonló stílusban fut, mint a testvérei (Blue Bell, Dark Star, Mythic), hogy az irányító háznál kezd el begyorsítani, illetve nem láttam rajta azt a fajta fáradtságot sem, mint előtte edzésen, ezért döntöttem úgy, hogy megpróbáljuk.

Nem érezted rizikósnak rögtön versenybe tenni edzés nélkül?
De igen, rizikósnak éreztem, de vállaltam a kockázatot, mert egyrészt az edzettsége megvolt erre a távra, másrészt rettentően bíztam benne.

Mire számítottál első alkalommal ezen a számára ismeretlen távon, a mezőny többi, rutinos 480-as agarát ismerve?
Egyrészt úgy voltam vele, hogy nézzük meg mit szól hozzá, hogyan teljesít, de egyébként vártam, hogy egy közép élvonalban benne tud lenni és hála Istennek hozta is azt a formáját, hogy volt még benne tüdő a végén is.

Ahogy a speaker fogalmazott, ‘nevető harmadikként’ győzött, tökéletesen kihasználva az Etta és Jessica közt kialakult “vitás” helyzetet. Meglepetésként ért a győzelme?
Ismerve a stílusát, bizakodtam benne, hogy ha minden jól összejön, akkor meg tudja mutatni magát. Fejben nagyon jó, ügyesen észrevette ezt a helyzeti előnyt és rá is tudott még kapcsolni. Hatalmas öröm volt ez nekem, mert a tavalyi nem túl szerencsés év és a rengeteg beletett munkából végre kaptam vissza egy picit ezzel a győzelemmel.

Hogyan tovább, maradtok ezen a távon?
Igen, mindenképp maradunk ezen a távon, a fő célunk pedig a Szuka Díjon és a Magyar Derby-n jó helyezést elérni.

Fotó: The Sighthound Photographer

SHARE THIS