Irány Baden-Baden

Három magyar idomítású telivér is starthoz áll a hét második felében, Baden-Badenben. A hagyományos meeting első napján, csütörtök délután Fille De Fusee (Sybille Vogt) nyitja a sort, a hazánkba a közelmúltban került import egy 2800 méteres, 8000 EUR összdíjazású futamban (Ausgleich IV, E) próbál majd minél jobb helyezést szerezni. A népes, 13 lovas mezőnyben Bokori Tamás idomítottja rendelkezik a második legmagasabb GAG számmal (61), így viszont topsúlyt kell cipelnie, beállítása az első pesti futása alapján mindenesetre nem tűnik rossznak. A reggeli oddszok alapján még szélső esélyként kezelik, ez azonban még bőven változhat a 15.20-as startig. Érdekesség, hogy az ellenfelei között találjuk a korábban hazai tréningben álló Masarati Twister-t is.
Szombaton duplán szurkolhatunk majd az 1800 méteres, szintén 8000 EUR dotálású Amatőrversenyben (Ausgleich IV, F), ahol May Grey Dancer áll starthoz, a tehetséges és másnap már idehaza lovasított Éles Virággal a nyergében. Amennyiben Csontos Pál megbízható ötévese igazolni tudja az 50-es német GAG számát, ott lehet a végelszámolásnál. Ebben a versenyben is látunk ismerős lovat, hiszen Baretta tavaly még magyar idomításban állt. Indítás 16.25-kor.

Vasárnap rögtön magyar érdekeltséggel indul a program, a 11.20-as korteherverseny (E) indulói között szerepel ugyanis Tulsa (Maxim Pecheur). A verseny távja 1600 méter, az összdíj itt is 8000 EUR, a mezőny 10 indulót számlál. Pap Gabriella idomítottjának akkor lehet komolyabb esélye, ha korrigálni tudja nyitónapi futását és közel hasonló formával jelentkezik, mint például tavaly, az Imperiál Díjban. Ebben a futamban az idén már kétszer is dobogós Wildfang lehet majd a legerősebb ellenfél.

SHARE THIS