/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Qvidja’s First Magyarországon

Újabb, tehetségét már sokat bizonyított ügető került hazánkba, a Kincsem Parkba. A Horváth Zoltán által koordinált Gomez istálló legfrissebb szerzeménye a nyolc éves mén, Qvidja’s First. A többek közt Elitloppet-ot is nyerő Timoko, és a finn származású, Cecilia Duo (Express It) fiaként látta meg a napvilágot 2015. június 9-én, a Qvidja nevű ménesben. (Neve is innen ered, hiszen ő volt az első csikója a ménesnek.)

Életében igen sokszor, 81 alkalommal állt már starthoz, és ezzel megközelítőleg 72 880 eurót keresett meg tulajdonosainak, akik egész életében Pekka Korpi trénernél tartották idomításban. A svéd születésű mén igen korainak mutatkozott, hiszen kétévesen kvalifikálta magát 1.19,1-ben, majd 2018. áprilisában meg is szerezte első sikerét. Összesen 8 alkalommal haladt át elsőként a célvonalon, és 23-szor végzett pénzdíjas helyen. Szinte minden távon és típusú versenyben indult már, a mérföldes távtól egészen 3140 méterig, így rekordjai sem meglepőek, hiszen az autóstartos rövidtávú legjobb formája 1.10,8-as, amelyet tavaly nyáron állított be, autóstartos középtávúja 1.12,1-es idő, fordulóstartos hosszútávon pedig 1.14,2-őt produkált.

 

Karrierje során Svédországban és Finnországban felváltva versenyzett, 2022 óta azonban kizárólag a finn pályákon futtatták, ahol idén már 6 alkalommal is starthoz állt, áprilisban kétszer is, elsőként 8-án, Pori-ban, ahol mérföldes távon 1.13,4-et ügetett Pekka Korpival, míg április 29-én, Forssa-ban 2640 méteren 1.15,6-os idő eredményt ért el Janne Korpival.

 

Vélhetően, a június elején megrendezésre kerülő, Lovasélet Sprinter Kupában fog debütálni a Kincsem Parkban a Gomez istálló új reménysége.

 

SHARE THIS