Allyhills Hico Díj a szombati ügetőn

Végre igazi napsütéses, már majdnem nyári időjárás várhatja a Kincsem Parkba látogató közönséget szombaton. Nyolc izgalmas futam és az abban szereplő jobbnál-jobb hajtók várják lovaikkal, hogy megcsillogtathassák tudásukat.

A belépés továbbra is díjtalan, és az első futam startja 14 órakor lesz!

Az Emma Boss Díjat 14:00-kor fogják indítani, ahol a legutóbb stílusos győzelmet arató, Dezmin Lady és Kolozsi László párosa a második sor ellenére megoldhatja ezt a feladatot is, és akár a futamot is megnyerhetik. Charlie’s World egy hónappal ezelőtti galoppjától eltekintve hűen adja tudását, most is képes lehet egy jobb pénzdíjas helyezés elérésére idomárjával, Vicen Pállal. Csípkedd Magad! úgy néz ki megkomolyodni látszik, ismét tulajdonosával, Tänczer Tamással indul, akivel utoljára is egy szép bronzérmes helyet értek el, így ebben a mezőnyben hasonló eredményre van kilátás. Antónia Schwim formájára sem lehet panasz, az ő és Weber Zsolt helyezése sem lenne meglepetés.

A 14:30-as indítású Urán Lady Díjban, folytathatja remek sorozatát Enrico Fling és Fazekas Imre egy újabb győzelemmel. Despasito óriásit javult 2 hete, az alapján itt is döntőbe várható Lakatos Csabával, csakúgy, mint a Ferge László Emlékversenyben bronzérmet szerzett, Eastwood Hajnal Tiborral.

Fél órával később már A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Díja Hendikepet – Vörsas Kupa futamot fogják futni az ügetők, ahol a rendre dobogós helyezéseket gyűjtő, Barakka SS itt már megnyerheti régóta esedékes versenyét Turbucz Gáborral. Boszi kedveli az ilyen típusú versenyeket, ahol általában döntős pozícióban végez, így most is jó szereplés várható tőle és rutinos hajtójától, Éry Judittól. Winoc SB a látottnál könnyebb győzelmet aratott, lehet benne még annyi, hogy itt is eredményes legyen Komáromi Péterrel. Velocity-nek is van olyan formája, amit ha tudna itt hozni, küzdhetne a dobogós helyekért Lakatos Attilával.

A fordulóstartos, engedményes, Speedy Boy Díjának mezőnye 15:30-kor fog starthoz állni, ahol a próbafutamban remekül mozgó Daytona Spav lehet a verseny favoritja, Veljko Mazsity-tyal. Lolly Pop térhátránya ellenére küzdelembe érhet Fazekas Imrével, csakúgy, mint Doki, aki legutóbb dobogóra ért javulásának köszönhetően Kolozsi Lászlóval. Etalon N még nagyon bizonytalan, azonban ha “talpa esik”, bármire képes lehet idomárjával, Csordás Emillel.

16 órakor már a napi főfutamot, az Allyhills Hico Díjat fogják futni, ahol legutóbbi hibája ellenére, a jó képességgel rendelkező Catania R. lehet a favorit Marko Slavic-csal. Zitti Tutti még nem az igazi, azonban ha kijön neki a lépés, és előveszi régi jó formái egyikét, komoly esélyese lehet a futamnak, Veljko Mazsity-tyal. Zóna a két futásos Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékversenyben éppen, hogy lecsúszott a döntőt jelentő helyezésről, így az ott futott ideje alapján, itt is számítani lehet eredményes szereplésére Csordás Emillel a sulkyjában.

A 2022-es Allyhills Hico Díj győztese Digital Races votl Fazekas Imrével, 1980 méteren 1.15,6-os időben

 

A nap hatodik futamában, a 16:30-as indítású Alma Gyógyszertárak Hendikepben népes mezőnyt adtak indulónak az idomárok. Vanderle erősebbek közül érkezik, így az ott futott forma alapján első esélyt képvisel ebben a futamban, Komáromi Krisztinával. Danubia Lux most új hajtóval vág neki a versenynek, így ha a galoppja előtti idejét megfutná, mindenképpen dobogón végezhetne Horváth Györggyel a sulkyjában. Anna hűen adja tudását, így itt is döntős futás várható tőle, és Fejszés Kittitől. Une Dame legutóbb nagyot hajrázva szerzett ezüstérmet egy lassabb versenyben, gyorsasága révén azonban megszaladhat annyira, hogy ebben a futamban is, a jobb pénzdíjas helyezések valamelyikére odaérjen Márton Lajossal.

Fél órával később, az Amatőrverseny Díjban az óriási formában lévő Street Genius kimagasló első sanszot képvisel rutinos hajtójával, Fazekas Andreával. Coach Degli Dei is top formába lendült, és tulajdonosával, Simon Grétával ez lesz az első közös versenyünk, de ennek ellenére dobogós helyezésük várható ebben a mezőnyben. In Love Danover nagyot javulva éppen lecsúszott a harmadik helyről az előbb említett Street Genius mögött, azonban Pekker Györggyel már voltak eredményesek korábban, így itt is számítani lehet a jó szereplésükre.

A nap utolsó futamában, a 17:30-kor elstartoló, hosszútávú Gyöngy Patikák Hendikepben a klasszist képviselő, Übü király a második sor ellenére könnyen nyerheti a futamot Márton Lajossal. Villeneuve formájára sem lehet panasz, illetve a távbírással sem lesz gondja, így itt is dobogós helyezés várható tőle, és Marko Slavic-tól. Trencsén 100 méterrel hosszabb amatőr versenyt nyert május elején, az alapján itt is döntőbe várható, Kolozsi Sándorral a sulkyjában. Velence R.-t most Farkas György fogja hajtani, akivel összeszokott párost alkotnak, így szerencsés verseny alakulás esetén számítani kell jó szereplésükre.

 

SHARE THIS