/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Magyarok külföldön / 0 comments

Szombat Straubing, vasárnap Ebreischdorf

Május 20-án, szombaton nem csak Magyarországon csatáznak az ügetők a jobbnál–jobb helyezésekért, hanem Pekker György kiválósága, a Robert Gramüller tréningjéből versenyző, Bugatti SS is. A hatéves herélt számára, már egy jól ismert pályán, Straubingban lesz a következő versenye a szép bolognai győzelme után. A versenynapon a hatodik, “Lotto Bayern-Grand Prix” elnevezésű futamban áll starthoz Christoph Schwarz-cal a sulkyjában. A 15:30-as indítású versenyben a 9-e starthelyről vág neki a 2100 méteres, 1 200 euró összdíjazású versenynek.

A straubingi futamokról bővebb információt itt lehet találni, valamint élőben az alábbi linken lehet majd nézni.

Vasárnap a “sógoroknál”, Ausztriában készülnek újabb versenyeikre Goran Zolnaji idomítottjai. Május 21-én, Ebreischdorf-ban rendeznek ügető futamokat, ahol az első magyar idomított, Nelstrong 18:30-kor indul, a 9-es starthelyről az 1640 méteres versenyben trénerével. Majd fél órával később Just Be Ready fog versenyezni szintén Goran Zolnajival, de ő már 2140 méteren méretteti meg magát a 4-es starthelyről. Mindkét futamot 1500 euróval dotálták.

19:35-kor a szürke, Zizitop indulni Ifj. Veres Lászlóval a sulkyjában, a 2-es pozícióból szintén 2140 méteren. A magyar indulók sorát Villám Ville fogja zárni, a 20:05-ös 1640 méteres sprint versenyben, aki a 4-es starthelyről, Goran Zolnajival fog harcolni az első helyért. PMU futam révén az első díjak mértéke is nőtt az előbbiekéhez képest, hiszen Zizitop 3500 eurós, míg Villám Ville 4000 euró összdíjazású versenyben fog majd indulni.

A futamok videóját az ebreischdorfi pálya hivatalos oldalán lehet majd megtekinteni a lefutást követően.

A versenyekről bővebb információt itt lehet találni.

SHARE THIS