Veljko Mazsity duplája a “Hico napon”

Gyönyörű napsütéses délutánon versenyeztek az ügetők, ahol Veljko Mazsity Daytona Spav és Zitti Tutti kocsijában tudott elsőként áthaladni a célvonalon, ami külön öröm lehett számára, hiszen a versenynapon szinte az összes futam az ő korábbi idomítottjairól lett elnevezve. Rajta kívül Vicen Pál, Hajnal Tibor, Lakatos Attila, Kovács József, Simon Gréta és Márton Lajos növelték az elsőségeiknek számát.

A nap első futamában favorit győzelem született Charlie’s World és Vicen Pál párosának köszönhetően. Csípkedd Magad! tovább javult tulajdonosával és elcsípett egy második helyezést, míg harmadik, szintén javulva Airline lett Ifj. Veres Lászlóval.

Az Urán Lady Díjban Eastwood remekelt, a Fergében szerzett bronzérme után Hajnal Tiborral a sulkyjában, és óriásit hajrázva nyerte a futamot. Enrico Fling és Fazekas Imrének nem sikerült folytatni a nyerő szériáját, de új egyéni rekordot futva egy szép második helyezést ért el párosuk. A harmadik helyezett Cherie Bella M lett Marko Slavic-csal.

Fél órával később már a meghívásos, Vörsas Kupát futották, ahol Éry Judit és Boszi duója próbálta “ellopni” versenyt, azonban Velocity Lakatos Attilával átszaladt rajtuk és 1 hosszal, elsőként ügettek át a célvonalon, leszorítva így az előbb említett párost, az ezüstérmet jelentő helyre. A dobogó alsó fokára Komáromi Péter állhatott fel Winoc SB-t hajtva.

Az engedményes, Speedy Boy Díjban élete első versenyében rögtön elveszítette nyeretlenségét, Daytona Spav idomárjával, Veljko Mazsity-tyal. Második helyét, Lolly Pop-nak sikerült megtartania Fazekas Imre hajtásában, míg harmadik helyre Speed of Sound érkezett meg Búrány Adriánnal.

A nap ötödik versenye már a napi főfutam volt, az Allyhills Hico Díj, ahol Zitti Tutti úgy tűnik megtalálta régi önmagát és biztos győzelmet aratott Veljko Mazsity-tyal. Mögötte Zóna rohamozott óriási Csordás Emillel és pont a célban leverték a második helyről, a sokáig jól helyezkedő Catania R. és Marko Slavic párosát.

A 2023-as Allyhills Hico Díj győztese Zitti Tutti volt Veljko Mazsity-tyal, 1900 méteren 1.15,3-as időben

 

Fél óra múlva Atom Makinak sikerült megviccelnie a társaságot, hiszen átszaladva mindenkin, magabiztosan nyerte a futamot tulajdonos idomárjával, Kovács Józseffel. A sokáig vezető Annának és Fejszés Kittinek, így meg kellett elégedniük a második hellyel, akik mögött Vanderle lett a bronzérmes, Komáromi Krisztina hajtásában.

A 17 órai indítású Amatőrverseny Díjban, idei első hajtására stílusosan bejelentkezett egy első hellyel Simon Gréta, a sárga, Coach Degli Dei-t hajtva. Mögötte egy szintén új páros, Street Genius Fazekas Andreával nagyot hajrázott, azonban rohamjuk egy második helyezéshez volt most csak elég. A dobogó alsó fokára, az ismét jó időt futó és szereplő, In Love Danover érkezett meg Pekker Györggyel a sulkyjában.

A versenynap záró futamában is favorit győzelem született Übü királynak és Márton Lajosnak köszönhetően. A nyerő párost nagyon szorongatta Charming Boy és Hajnal Tibor, azonban fél hosszal lecsúsztak az aranyérmet jelentő helyről. Harmadikként, nagy lendülettel Velence R. és Farkas György duója érkezett meg ebben a hosszútávú versenyben.

 

Folytatás jövőhéten, május utolsó ügető versenynapján, 27-én szombaton!

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS