/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Dominika ötödik után első a Tavaszi Kupán

Dominika (Best Grey Dolly) S2-ben állt starthoz és első versenye után, melyen ötödik helyezést ért el, egy 17.13-as S1-es idővel megnyerte a Tavaszi Kupa második futamát. Tulajdonosa Ungri Iuliu, trénere Bernáth Krisztina.

Dominika túljelentkezés miatt sajnos lecsúszott az idei Kölyök Sprintől, bár oda szerettétek volna nevezni. Mennyire volt kárpótlás a győzelme ebben a sima kategória futamban?
Akkor hirtelen rosszul esett mindkettőnknek, hogy nem tud futni a Kölyök Sprinten, de természetesen elfogadtuk a szabályt. Amikor láttuk a futambeosztást, arra gondoltam, hogy talán az első háromban benne lehetünk, de hogy elsők leszünk, arra semmiképp nem számítottam. Úgyhogy óriási kárpótlás volt, nagyon boldogok vagyunk!

Első versenyén ötödik helyezést ért el és még elég határozatlan stílusban futott, most azonban már tapasztalt agár módjára startolt és vette az első kanyart is. Minek tudod be ezt a viszonylag gyors változást?
Egyrészt szerintem most jött el nála az a pont, amikor elkezdte megérteni, hogy miről is van szó, illetve most futott abban a kategóriában, amiben meg is tudta valósítani. Volt egy kicsi szerencsénk is, mert tényleg nagyon jól fekszik neki ez a belső ív, ami szépen nyitva maradt, ő pedig kihasználva ezt a rést előnyre tudott szert tenni. A kanyarban mikor elől volt, már éreztem, hogy jó vége lesz.

Hogy tervezitek, elindítjátok a Derbyn?
Igen mindenképp, de egyelőre marad rövid távon, mert nagyon fiatal még a hosszabb távhoz, úgyhogy a Derbyn is sprinten fog indulni, aztán nyár közepe körül áttesszük 480 méterre.

Mikor láthatjuk Dominikát legközelebb?
Két hét múlva tervezünk jönni vele újra a Nyári Kupára.

Fotó: The Sighthound Photographer

SHARE THIS