/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Rothschild Höjgard Díj

Május utolsó szombatján kilenc izgalmas ügető verseny várja a Kincsem Parkba látogató közönséget, amelyen a futamok az Életmű Díjat kapott Árokszállási Pál, egykori lovairól lettek elnevezve.

A belépés továbbra is díjtalan!

A nap első versenye a Nyeretlenek Versenye lesz, 14 órai kezdettel. A futam favoritja a legrutinosabb és legbiztosabb lova, Easy Bet lehet Horváth Zoltánnal, amely páros legutóbb egy dobogós helyezéssel mutatkozott meg. Eperke utoljára sokat jött előre, így ő is harcban lehet majd a győzelemért Nagyváry Andreával, csakúgy, mint a szintén négy remek versennyel a lábában Durcás Lányka Vezér Emesével. Eposz első versenyében hibázott, de kvalifikációs idejével akár az első három hely valamelyikén is kiköthetne Hajnal Tiborral.

A 14:30-as, fordulóstartos, Virginia Díjban második versenyében is győzelemmel menetelhet tovább, Daytona Spav Veljko Mazsity-tyal a sulkyjában. Petra La Roque legutóbb váratlanul hibázott, azonban előtte képessége alapján mindenképpen harcban lehet az elsőségért. Euzébió két hete behúzta idei második sikerét is, így itt is esélyénél van, akit most Komáromi Krisztina fog hajtani.

Fél órával később a Nyeretlenek Versenyének II. része fog következni, ahol ismét egy Veljko Mazsity idomítás az első sansz, Ezüstfiúnak köszönhetően. Csodabogyó hibázott legutóbb, egy szép helyezéssel javíthatna Varga Sándorral. Elton John A.T. hűen és biztosan adja tudását, bármikor kijöhet neki a lépés, és nyerhet Ozsvár Zoltánnal. Édes K utoljára rekordot ügetett, így most is bizakodhat egy dobogós helyezésben Papp Istvánnal.

A svéd futamokhoz igazodva, kicsit csúsztatva 15:35-kor startol el a Jáger Hendikep mezőnye, ahol a bombaformában lévő Utódló zsebelheti be idei második győzelmét, Tänczer Tamással. Vakarcs RG utoljára jó idővel, de helyezetlenül ért célba, itt már előrébb végezhet Vicen Pállal. Winner Boy folyamatosan jól teljesít, most idomárja hajtja, így mindenképpen dobogóra várható, csakúgy, mint az örökös helyezett Anna, aki már igazán megérdemelne egy győzelmet Fejszés Kittivel.

16:05-kor indul a versenynap egyetlen hosszútávú versenye, a tiszteletdíjas Virágos Díj, ahol a három hete hatalmas formával jelentkező Devoted lehet a favorit, aki, ha hasonló teljesítménnyel jelentkezne, nyerhetné a futamot Csordás Emillel. In Love Danover egyre jobb-és jobb, és tudott már korábban ilyen taktikai versenyben győzedelmeskedni, így itt is számolni kell vele és Juhász Balázzsal. Diófás sokáig elől volt, hozta tudását, a sok esélyes egyike Varga Sándorral a sulkyjában.

Fél óra múlva vezeti fel a startautó a Babér Hendikep mezőnyét az 1800 méteres startvonalhoz, ahol a múlthéten óriásit javuló Csípkedd Magad! képviseli az első sanszot, Tänczer Tamással. Winoc SB a meghívásos versenyben is eredményes volt, ebben a futamban is esélyénél van Lakatos Árpáddal. Best Boy is tartja jó formáját, döntős futásában lehet bízni, akit megszokott hajtója, Komáromi Krisztina fogja hajtani. A küzdelem hevében ugró Bronz Boy, ha nem hibázna, most komoly figyelmet érdemelne Budai Attilával.

17:05-kor ismét egy fordulóstartos verseny, a Fennsík Hendikep fog következni, ahol egy ló kivételével közel egy tudású lovak állnak starthoz, így nehéz rámutatni egy kimagasló esélyesre. Adamo Fling győzelem után érkezik, akár duplázása is elképzelhető lehetne Vezér Emesével. Acélos Fiú kedvenc hajtónőjével, Fazekas Andreával indul, akivel mindig eredményesen szerepelnek, így most is erős ellenfélnek ígérkeznek. Szilvás korát meghazudtolóan jó formában van, az ő elsősége sem lenne elképzelhetetlen Komáromi Krisztina hajtásában.

17:35-kor fogják a napi főversenyt, a Rothschild Höjgard Díjat futni, amelyben Bobby Fischer remek időt produkált a Dr. Borostyánkőy Tamás Emlékverseny első heat-jében, itt azért könnyebb dolga lehet valamivel Juhász Balázs idomítottjának, és megnyerheti idei első versenyét. Zente erős mezőnyben korrigálta hibáját, megnehezítheti a favorit dolgát Tänczer Tamással. Bűbájos is jó időt futott múlthéten, amellyel dobogón végezhetne Komáromi Krisztinával.

A napi főfutam névadója, 1994-ben az Év Lovaként Árokszállási Pállal

 

 

A nap záró futamában, a 18:05-ös kezdetű, Family Hendikepben az egy hete igen jó időt futó Carina Fling képvisel papír esélyt Farkas Györggyel. Barakka SS kissé halvány volt a meghívásos versenyben, idomárjával eredményes szereplésére lehet számítani. Álom Szépének kedvező a beállítása, élről megszaladhat annyira, hogy ne érjék utól Nagyváry Andreával a kocsijában. Bing Crosby AT könnyű győzelem után érkezik, amely alapján nem hanyagolható a játékból, azonban most Várhidi Róbert kezében indul majd.

SHARE THIS