/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A Tavaszi Kupa második S0 futamgyőztese Easy

A Tavaszi Kupa második S0 kategória futam győztese Easy (Easy Mover), aki egy 17.13 (S1) befutási idővel, idei első versenyén a dobogóra állt. Tulajdonosa a Baranyai Család, trénere Baranyai Ádám.

Easy-vel tavaly májusban megkezdtétek már a felkészülést, mégis októberben állt csak először starthoz. Miért vártál vele ilyen sokáig?
Mivel ez az alom decemberi születésű, így közel másfél évesen, tavasszal tudtuk csak elkezdeni az igazi felkészülést, azonban a munkámból adódóan nem tudtam úgy foglalkozni velük, ahogy szerettem volna, akkorra éreztem csak késznek őket arra, hogy versenybe álljanak.

A tavalyi három versenyén, amire nevezted 480 méteren futott, most sprinten. Ez csak a kezdet, vagy idén ezen a távon tervezel maradni vele?
Egyelőre az edzési állapota határozta meg, hogy nem mentünk még átmenni 480 méterre, de a cél mindenképpen az. A rövidtávra az erőnléte már teljesen rendben van, úgy látom jó úton haladunk a 480 méter felé. Ha minden jól megy, a következő versenyre már oda szeretném nevezni.

A futam során többször is ütközött, már rögtön a start után, illetve a kanyarban is, mégsem billent ki az egyensúlyából, hanem még gyorsítani is tudott a végére. Hogy értékeled a teljesítményét, ilyesmit vártál tőle, vagy meglepetés volt a győzelme?
Esélyeket latolgatni egy futam előtt nem könnyű, főleg ismerve a többieket és az eredményeiket nehéz lett volna megmondani előre, ki fog nyerni, de bíztam benne, hogy meg tudja oldani. Ami az én fejemben előre kirajzolódott, azt a futam totálisan felborította, mivel tulajdonképpen az egyes kanyar döntötte el, ahol nagyon ügyesen helyezkedett és el tudott menni a belső íven. Elégedett voltam vele és nagyon boldog. Bélától például jobban vártam a győzelmet, de nála pont az ütközések vitték el az esélyeit, Easy viszont nagyot nőtt a szememben, hogy egy ilyen komoly mezőnyben fiatal kora és verseny tapasztalatlansága ellenére ilyen eredményt ért el.

Mik az idei terveid vele?
Az álmok nagyok vele, azt szeretném, hogy kinője magát egy Vezuvij, Picike vagy egy Jaytee Milan szintjére és erre látom is benne a potenciált. Még nem biztos, hogy tudom pontosan mi az az edzés és súly, amivel a legjobbat tudja nyújtani, de mostanra már korban és fizikailag is kiforrta magát, úgyhogy szerintem ez az év már jó lehet neki. Bízom benne, hogy a Derbyn is szépen fog teljesíteni.

Fotó: The Sighthound Photographer

SHARE THIS