/ by /   A nap híre, Hazai ügető hírek / 0 comments

Bobby Fischeré a Rothschild Höjgard Díj

Május utolsó szombatján, szikrázó napsütésben versenyeztek az ügetők, ahol Veljko Mazsity fél órán belül kétszer is győzedelmeskedni tudott Daytona Spav-nak és Ezüstfiúnak köszönhetően. Rajta kívül Eposz kocsijában Hajnal Tibornak, Fejszés Kittinek Annával, Csordás Emilnek Devoted-ot hajtva, valamint Lakatos Árpád és Winoc SB párosának sikerült elsőként áthaladniuk a célvonalon. A nap szenzációját azonban mégis Juhász Balázs idomítottjai szállították, hiszen a hetedik futamban Acélos Fiú Fazekas Andreával, míg a főfutamban Bobby Fischer mögött Juhász Balázsnak, illetve a záró futamban, Farkas Györgynek és Carina Fling duójának sikerült nyernie.

A Nyeretlenek Versenyének első része igen zavarosra sikeredett, hiszen többen is hibáztak, illetve bizonytalankodtak a verseny folyamán, azonban Eposz élete második startjára hozta a várt javulást, és győzni tudott Hajnal Tiborral a sulkyjában. Az ezüstérmes helyre szintén rekordjavítással, Durcás Lányka érkezett meg Vezér Emesével éppen leszorítva ezzel a harmadik helyre, a szintén sokat fejlődött Easy Bet és Horváth Zoltán párosát.

A Virginia Díjban folytatta menetelését a remek származású Daytona Spav és új egyéni rekordban nyerte a fordulóstartos versenyt idomárjával, Veljko Mazsity-tyal. A fiatal reménység, Euzébió remekül hajrázva lett a második Komáromi Krisztina kezében, akit Dreamliner LIW követett Weber Zsolttal.

Folytatásként a Nyeretlenek Versenyének második része következett, ahol szintén egy “Mazsity-idomítás”, Ezüstfiú haladt át elsőként a célvonalon. Mögötte a roppant jól futó Deadpool lett a második helyezett Kerekes Ervinnel, míg a harmadik helyre Elton John A.T. érkezett meg Ozsvár Zoltánnal.

A Jáger Hendikepben egészen az utolsó kanyar közepéig a két tréningtárs, Anna valamint Utódló kettesfogata vezetett, azonban a befutóra érkezve Fejszés Kitti elindította lovát, és könnyen nyerte a futamot. Őt nagyon támadta az új tréningbe került Che Comandante Mirko Oracic-csal, azonban most meg kellett elégedniük a második helyezéssel. Így a sokáig, hősiesen védekező Utódló lett a bronzérmes Tänczer Tamással.

A tiszteletdíjas, hosszútávú, Derbyre felkészítő verseny, a Virágos Díj nem hozott különösebb izgalmakat, hiszen az eddigi legjobb idővel rendelkező Derby-aspiráns, Devoted könnyen abszolválta ezt a feladatot is, és nyerte a futamot Csordás Emillel. A Laura istálló duplán örülhetett, hiszen a Juhász Balázs által idomított In Love Danover lett az ezüstérmes, míg a dobogó alsó fokára a nyerő teljes testvére, Creatine ért fel Hajnal Tibor hajtásában.

Fél órával később ismét egy remek eséllyel induló ügető tudott győzni Winoc SB és Lakatos Árpád párosának köszönhetően. Mögötte a peches versenyt futó Csípkedd Magad! lett a második Tänczer Tamással, míg a harmadik helyét a remekül védekező Magic Bucks-nak sikerült megtartania Kárai Józseffel a sulkyjában.

A fordulóstartos, Fennsík Hendikepben realizálta jó formáját Acélos Fiú és Fazekas Andrea kezében éppen a célban elől voltak, leszorítva ezzel a dobogó alsóbb fokára Szilvás és Komáromi Krisztina duóját. A harmadik helyért óriási csata volt a két tréningtárs, Adamo Fling és Anybody között, amelyből utóbbi jött ki kedvezőbben Csordás Emil hajtásában.

A napi főfutamban, a Rothschild Höjgard Díjban tavalyi elképesztő formáját és idejét (1.13,7) hozta Bobby Fischer Juhász Balázzsal, és közel 60 méteres előnnyel nyerték a versenyt. Mögötte a hűséges Bűbájos, új egyéni rekordban lett az ezüstérmes Komáromi Krisztinával, míg igen csak sokat előre lépve a “Derby-idő ranglétrán”, Davide Fling érkezett meg a harmadik helyre Veljko Mazsity-tyal.

A 2023-as Rothschild Höjgard Díj győztese Bobby Fischer volt Juhász Balázzsal, 1800 méteren 1.13,7-es időben

A nap záró futamában a vártnál szorosabb küzdelemben, de végül Carina Fling és Farkas György párosának sikerült diadalmaskodnia, így Álom Szépének és Nagyváry Andreának most meg kellett elégednie a második helyezéssel. A dobogó alsó fokára Barakka SS ért fel Budai Attila hajtásában.

Folytatás a megszokottól eltérően, jövőhét VASÁRNAP, ahol elkezdődik a 2023-as Nemzeti Ügető Liga szezon a Sprinter Kupának és a 114. Nemzeti Díjnak köszönhetően, valamint ezen a napon fogják még futni a Magyarországon született ügetők számára kiírt két heat-es versenyt, a Dr. Vecseklőy József Emlékversenyt is!

 

Fotó: Péter Réka Photography

SHARE THIS