/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

A Tavaszi Kölyök Sprint győztese Füge

A Tavaszi Kölyök Sprint győztese Füge (Bountylaw Banana), aki a nap második legjobb sprint idejével 16.87 (S0) büszkélkedve állt dobogóra élete harmadik versenyén. Tulajdonosa és trénere Dobos Márton.

Fügének ez a verseny volt karrierje harmadik megmérettetése, amin máris dobogóra állhatott a Kölyök Sprint győzteseként, ráadásul a nap második legjobb sprint idejével, ami nagy szó nyolc rövidtávú futam esetében. Meglepetés volt a győzelme?
Számítottam rá, hiszen jó formában és folyamatos fejlődési tendenciában volt, a neki megfelelő boxból tudott indulni, úgyhogy az eddigi időeredményei, a versenytársak és mindezek ismeretében latolgatva az esélyeket mondhatjuk, hogy vártam tőle ezt az eredményt.

Lehet, hogy még korai kérdés, de hogy látod, ő is sprinter lesz, vagy benne van a 480 méter lehetősége is?
Szeretném a nagy nyári meleg és a Derby után áttenni 480 méterre, mert úgy látom rajta, hogy nem fárad el a 280 méter végére, így mindenképp megpróbáljuk, hogy fekszik neki az a táv.

Ha nem is mindenkinek más, de elég sokféle szempont motiválja a versenyagarasokat, valakit a győzelem, valakit az agár akaratereje, van, akit a kategória stb. Számodra mi a legmeghatározóbb motiváló erő ebben a sportban?
Mi mindig úgy indulunk el a versenyre, hogy azt szeretném fussa ki magából, ami benne van és próbáljunk meg nem utolsók lenni, de nekem ez abszolút hobbi, a hobbinak is a hobbija, úgyhogy amíg szeretik és akarják, addig jövünk és csináljuk, de ha akár csak úgy kelünk fel, hogy azt látom rajtuk, ebből úgysem lesz semmi, akkor természetesen nem erőltetem.

Mikor találkozhatunk veletek legközelebb? Van kitűzött célotok erre az évre?
Fügével jövünk a következő versenyre is, Sophienak lesz most egy nagyobb pihenője, őt most nem nevezem. A Derbyre elvileg mindkettőjükkel tervezek jönni sprint távra.

Fotó: The Sighthound Photographer

SHARE THIS