/ by /   A nap híre / 0 comments

Köszöntő – Mindenkire számítok

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a hazai lóverseny-társadalmat és mindazokat, aki szívügyüknek tekintik a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István által 1827-ben létrehozott magyar lóversenysport alakulását és a számunkra oly kedves pálya, a Kincsem Park sorsát.

A Kincsem Nemzeti Kft. tulajdonosa/ felügyeleti szerve, a Honvédelmi Minisztérium és személyesen Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter úr 2023. június 1-jével engem bízott meg a lóversenyszervező társaság vezetésével és a hazai lósport fejlesztésével.
Ez a feladat hatalmas megtiszteltetés és felelősség is egyben. A küldetésem szép és nemes, melyet teljes összefogással és a szakma segítségével tudok csak megvalósítani. Mindenkire számítok: kollégáimra, minisztériumi munkatársakra, a Lóversenyzést Felügyelő Bizottságra, Versenyintézőségre, szakmai szervezetekre, tenyésztőkre, futtatókra, trénerekre, lovasokra, hajtókra és a lóápolókra egyaránt. Minden jót akaró, magyar lósportért dolgozó emberre nagy szükségem van, hiszen csak velük együtt működtethető ez a 196 éves múltra visszatekintő sport.

Szerencsésnek tartom magam, mert évtizedek óta követem a hazai lóversenysport eseményeit, egyaránt tisztában vagyok az erősségeinkkel és a gyengeségeinkkel. Élénken emlékszem a nyolcvanas évek elejére, amikor a nagybátyám, Babochay György által vezetett Szenttamási Ménes sikert-sikerre halmozott. A rendszerváltás éveiben fantasztikus élmény volt megélni édesapám, Szotyori Nagy Tamás vezette Töki Ménes sikersorozatát, a zsinórban megnyert négy Magyar Derby győzelmet.

Futtatóként is sikerült az elmúlt években életre szóló emlékeket gyűjtenem. Társtulajdonosommal együtt izgultunk Copadelmundo sikeréért a Magyar St. Legerben, indult lovunk a 100. Magyar Derbyben, és Tábornaggyal tavaly megnyertük a Kovács Mihály Emlékversenyt. Mind-mind kitörölhetetlen élmény. Volt futtatóként pontosan tudom, hogy milyen bizsergető és semmihez sem hasonlítható felfokozott állapotot idéz elő a versenyek izgalma. Szeretném, ha ezt az élményt minél többen és minél többször átélhetnék!

Célom a futtatási-, tenyésztési-és lóvásárlási kedv felpezsdítése, melyhez az optimális körülmények megteremtése mellett elengedhetetlen a kiszámítható piaci környezet, a nyeremények pontos kifizetése és a megnyerhető versenydíjtömeg optimalizálása. A versenyszférában, multinacionális környezetben eltöltött két évtizedem minden tapasztalatát szeretném felhasználni a mostani munkámban, az ágazat felvirágoztatásában. A gazdasági válság és a szomszédban zajló háború következményei mindenkit negatívan érintettek. A Kincsem Park költségei mellett a futtatók terhei is megugrottak, ami látható a versenylovak számán, a mezőnyök nagyságán, és ennek következtében a fogadási kedven egyaránt. Az első intézkedéseim között meg fogom vizsgálni annak a lehetőségét, hogy hol vannak olyan területek, ahol enyhíteni lehet a versenyló-tulajdonosok és a szakmai szereplők terhein. Célom továbbá a Kincsem Park európai trendeknek megfelelő normák szerinti fejlesztése.

A fogadás terén is lesz feladat. A sport és a fogadás évszázadok óta elválaszthatatlan egymástól, így szeretném a fogadási rendszert, a magyar futamokra történő fogadást még jobban kiterjeszteni, melyhez nélkülözhetetlen partner a Szerencsejáték Zrt.
A nemzetközi futamok és a Kincsem+ mellett szem előtt fogom tartani a hazai versenyeket; az angol telivér futtatást, az ügetősportot és az angol agarak versenyét is. Minél több a magyar fogadási lehetőség, annál több elkötelezett fogadónk és lóversenysport rajongók lesz.

Június elejét írunk, nyakig benne vagyunk a szezonban, sorra jönnek a versenynapok és a nagydíjak. Tisztelettel arra kérek mindenkit, hogy vegyünk egy mély levegőt és pozitív hangulatban folytassuk a munkát szeretett sportunkért, a magyar lóversenyzésért! Már csak 1 hónap van hátra a legfontosabb háromnapos eseményéig, a Derby és Divat Fesztiválig, ünnepeljünk együtt és mutassuk meg, hogy közösen minden akadályt le tudunk győzni!

 

Szotyori Nagy Ádám
Kincsem Nemzeti Kft.
ügyvezető igazgató

SHARE THIS